Makro ne demek türkçesi?

İçindekiler:

  1. Makro ne demek türkçesi?
  2. Mikro ne demek Eodev?
  3. Mikro ne demek TDK?
  4. Makro insan ne demek?
  5. Makro bakış açısı ne demek?
  6. Makro düşünce nedir?
  7. Makro bakmak ne demek?
  8. Mikro boyut nedir?

Makro ne demek türkçesi?

sf. Büyük, geniş, mikro karşıtı.

Mikro ne demek Eodev?

Doğrulanmış Cevap Merhaba, Mikro küçük, skop ise görme, görüş anlamlarına gelir. Mikroskop kelimesinin kökü Antik Yunanca'ya dayanır. Mikroskop gözle görülemeyecek kadar küçük yapıları görmemize yarayan bir alettir.

Mikro ne demek TDK?

sf. Küçük, dar, makro karşıtı. µ sembolü ile gösterilen ve 10-6 ile çarpıldığını gösteren bir ön ek.

Makro insan ne demek?

Büyük evrene, büyük âlem veya vücud anlamına gelen makro kozmos denmiş, insan vücuduna yani bireysel beşeri evrene ise mikro kozmos denmiştir.

Makro bakış açısı ne demek?

Makro bakış açısı, olayın bütünsel olarak görülebilmesini ve ana unsurlar açısından yorumunu sağlar. Ormanı bütünüyle görebilmek ve/veya ağaçlara toslayarak yaşamak arasındaki fark, makro-mikro bakış açısını tarifleyen basit bir örnektir.

Makro düşünce nedir?

thea alexanderın yazdığı ms 2150 kitabında güzel bir kurguyla birlikte, hayata adapte olabilecek yaklaşımların bütünüdür.olaylara yüzeysel bakış açılarından sıyrılarak, huzurla umut dolu bir yarın arayışında bakmayı kolaylaştıran algının, genel adına makro felsefe diyebiliriz.

Makro bakmak ne demek?

Fotoğrafçılıkta makro Makro kavramı doğadaki küçük objelerin 1x ya da üstü yakınlaştırma oranıyla çekilmiş fotoğraf makinesinin algılayıcısının boyutunu doldurarak fotoğraf çekme olayına verilen isimdir. Yani küçük nesneleri birer büyük nesneymiş gibi tüm ayrıntılarıyla büyük boyutta fotoğrafını çekmek anlamına gelir.

Mikro boyut nedir?

Mikrometre (eski adıyla mikron; İngilizce: micrometer, micrometre veya micron), Milimetrenin binde birine (1/1000 mm, 10^-3 mm), metrenin milyonda birine (1/1000000 m, 10^-6 m) eşit uzunluk birimi.