Vitir namazı nâfile namaz mıdır?

İçindekiler:

  1. Vitir namazı nâfile namaz mıdır?
  2. Vitir namazının kazasi farz mi?
  3. Vitir namazının kazası ne zaman kılınabilir?
  4. Sabah namazından sonra vitir namazı kılınır mı?
  5. Vitirden sonra gece namaz kılınır mı?

Vitir namazı nâfile namaz mıdır?

Peygamber'in farz namazları binek üzerinde kılmamasına rağmen vitri binek üzerinde kıldığına dair rivayeti (Buhârî, "Vitir", 6) ve, "Üç şey vardır ki bana farz kılınmıştır, fakat sizin için nâfile hükmündedir: Vitir namazı, kurban kesme ve kuşluk namazı" (Müsned, I, 231) gibi rivayetler bu konuda sıkça atıf yapılan ...

Vitir namazının kazasi farz mi?

Vacip Namazlara Kaza Etmek Gerekir mi? Vacip namazlar için kaza edilmesi gerekmektedir. Özellikle vitr namazı kazaya bırakıldığında kaza edilmesi gereken bir vacip namazdır. Vitir namazının kaza edilmesi de farz namazların kazaya bırakılan kısımları gibi hesaplanması gereken bir durumdur.

Vitir namazının kazası ne zaman kılınabilir?

Vitir namazının kazasını kılmak vaciptir. Diğer kaza namazlarında olduğu gibi vitir namazının kazasınında belli bir vakti yoktur. Her zaman kılınabilir. Yatsı namazının kazası ile vitir namazının kazası peşi peşine kılınması gerekmez.

Sabah namazından sonra vitir namazı kılınır mı?

Vacib olan bu namaz yatsı namazı kılındıktan sonra sabah namazının vakti girinceye kadar herhangi bir zamanda kılınabilir. Zira Hz. ... Uyanabilecek olan kimsenin vitir namazını gecenin sonunda, yani imsak vaktinden bir müddet önce kılması daha faziletlidir (Müslim, Salâtü'l-müsafirîn 162; Tirmizî, Salât, 222).

Vitirden sonra gece namaz kılınır mı?

Vacib olan bu namaz yatsı namazı kılındıktan sonra sabah namazının vakti girinceye kadar herhangi bir zamanda kılınabilir. ... Uyanabilecek olan kimsenin vitir namazını gecenin sonunda, yani imsak vaktinden bir müddet önce kılması daha faziletlidir (Müslim, Salâtü'l-müsafirîn 162; Tirmizî, Salât, 222).