E-Arşiv fatura kime kesilir?

İçindekiler:

  1. E-Arşiv fatura kime kesilir?
  2. E-Arşiv fatura ücretli mi?
  3. E-Arşiv fatura nedir Muhasebe?
  4. E-Arşiv fatura nedir ne işe yarar?
  5. E-Arşiv hangi durumlarda kesilir?
  6. E-Arşiv Fatura neden kesilir?
  7. E-Arşiv Faturalarimi nereden görebilirim?
  8. E-Arşiv faturaya nasil geçilir?
  9. E-Arşiv kısaca nedir?
  10. E-Arşiv fatura nasıl ödenir?
  11. E-Arşiv Fatura kaç gün geriye dönük kesilebilir?
  12. E-Arşiv Fatura garanti yerine geçer mi?
  13. E-fatura yerine e-arşiv kesilirse ne olur?
  14. E-Arşiv Fatura yanlış kesilirse ne olur?
  15. E-Arşiv ve e-Fatura farkı nedir?
  16. E-Fatura müşterisine e-Arşiv Faturasi kesilebilir mi?
  17. E-Arşiv Fatura nasıl ödenir?

E-Arşiv fatura kime kesilir?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.

E-Arşiv fatura ücretli mi?

İlla e-arşiv faturası olması lazım. Bir fatura için ücret mi ödeyeceğim diyorsanız hayır ödemeyeceksiniz. Gib Portal Üzerinden ücretsiz kesebilirsiniz.

E-Arşiv fatura nedir Muhasebe?

e-Arşiv Faturası, e-Fatura sistemine kayıtlı olmayan şahıs ve kuruluşlara gönderilen elektronik faturalardır. e-Arşiv Faturayı e-posta veya yazıcıdan çıktı olarak müşterinize gönderebilirsiniz. e-Arşiv Fatura sisteminde, e-Fatura'dan farklı olarak, oluşturulan faturalar, GİB üzerinden alıcısına ulaştırılmaz.

E-Arşiv fatura nedir ne işe yarar?

E-arşiv; e-fatura sistemine dahil olan işletmelerin, bu sisteme dahil olmayan firmalara ya da son kullanıcılara yönelik elektronik ortamda fatura düzenlemesine, faturanın ikinci nüshasının elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine imkan sağlayan bir uygulamadır.

E-Arşiv hangi durumlarda kesilir?

'yi aşan faturalar ile vergi mükellefi olmayan fatura kesilen kişi, firma ya da kuruma düzenleyeceğiniz KDV DAHİL 30.000,00 (otuzbin) TL' yi aşan faturalar Gelir İdaresi Başkanlığı https://ebelge.gib.gov.tr/ adresinden (interaktif vergi dairesi şifresi ile verilecek bir şifre ile ) e-arşiv fatura olarak kesilmesi ...

E-Arşiv Fatura neden kesilir?

e-Fatura uygulamasına kayıtlı olanlara düzenlenen faturalar bu Tebliğ kapsamında e-Fatura olarak oluşturulur, iletilir, saklanır ve ibraz edilir. 509 Numaralı Genel Tebliğ ile e-Fatura uygulamasına kaydı bulunmayan vergi mükelleflerine e-Arşiv fatura kesilir.

E-Arşiv Faturalarimi nereden görebilirim?

e-Arşiv Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden, fatura numarası veya firma adıyla da yapılabilir. Sorgulama işlemi esnasında paylaşılmasını istemediğiniz bilgiler gizli kalır.

E-Arşiv faturaya nasil geçilir?

e-Arşiv Fatura uygulamasına nasıl geçilir?
  1. e-Arşiv'e geçmek için önünüzde 2 yol var: ...
  2. e-Arşiv uygulamasını, bilgi işlem sistemini entegre ederek kullanmak. ...
  3. e-Arşiv Özel Entegratörü aracılığı ile uygulamayı kullanmaya geçmek. ...
  4. e-Fatura uygulamasına zaten geçmiş olan mükelleflerin durumu.
Daha fazla öğe...

E-Arşiv kısaca nedir?

GİB'in yayınladığı yeni tebliğ(VUK 509) ile belirlenen standartlara uygun olarak düzenlenen ve muhafaza edilen faturaların elektronik ortama taşınması, o ortamda oluşturulması, muhafaza edilmesi ve elektronik ortamda raporlanmasını kapsar.

E-Arşiv fatura nasıl ödenir?

E-Arşiv sekmesinde E-Posta' ya tıklayarak varsa kayıtlı e-posta adreslerinde seçiyoruz yoksa karşısındaki kutuya göndermek istediğimiz e-posta adresini yazıp gönderim şeklini elektronik olarak seçtikten sonra Kaydet butonuna tıklıyoruz.

E-Arşiv Fatura kaç gün geriye dönük kesilebilir?

Geriye dönük E-Fatura ve E-Arşiv Fatura en fazla 7 gün öncesine olacak şekilde düzenlenebilir. Bu sürenin aşılmaması gerekir.

E-Arşiv Fatura garanti yerine geçer mi?

Fatura Garanti Belgesi Yerine Geçmemektedir. Belirtmek gerekir ki üretici, imalatçı ve ithalatçı ürettiği ya da ithal ettiği mal için mutlaka Garanti Belgesi almak zorundadır.

E-fatura yerine e-arşiv kesilirse ne olur?

Genel Tebliği ile 1.1.2020'dan itibaren 350 TL) Türk lirasından aşağı olmamak üzere bu belgelere yazılması gereken meblağın veya meblağ farkının %10'u nispetinde özel usulsüzlük cezası kesilir.

E-Arşiv Fatura yanlış kesilirse ne olur?

Hatalı E-Arşiv Faturalar İptal Edilebilir Mi? E-Arşiv faturalar eğer hatalı oluşturulduğu düşünülüyorsa bu faturalar iptal edilebilir. Yeni düzenlenen e-arşiv faturalarda olduğu gibi iptal edilen e-arşiv faturalar Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) rapor edilir.

E-Arşiv ve e-Fatura farkı nedir?

e-Fatura'da, fatura elektronik ortamda alıcısına iletilir ve kağıt çıktı alınamaz, e-Arşiv'de ise fatura hem elektronik hem de kağıt çıktı olarak iletilebilir. e-Fatura'da UBL-TR formatı zorunluyken e-Arşiv'de istenilen format kullanılabilir.

E-Fatura müşterisine e-Arşiv Faturasi kesilebilir mi?

e-Fatura yalnızca e-Fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-Fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı olması durumunda kullanılır. ... Hem e-Fatura hem de e-Arşiv kullanıcıları e-Fatura mükellefleri haricindekilere e-Arşiv faturası gönderebilir.

E-Arşiv Fatura nasıl ödenir?

E-Arşiv sekmesinde E-Posta' ya tıklayarak varsa kayıtlı e-posta adreslerinde seçiyoruz yoksa karşısındaki kutuya göndermek istediğimiz e-posta adresini yazıp gönderim şeklini elektronik olarak seçtikten sonra Kaydet butonuna tıklıyoruz.