Otomatik katılım BES 1000 TL ne zaman?

İçindekiler:

  1. Otomatik katılım BES 1000 TL ne zaman?
  2. Otomatik katılım sistemi nasıl hesaplanır?
  3. Garanti Emeklilik 1000 TL devlet katkısı ne zaman alınır?
  4. Otomatik katılım maaşın yüzde kaçı?
  5. 2021 BES kesintisi yüzde kaç?
  6. BES te biriken para nasıl öğrenebilirim?

Otomatik katılım BES 1000 TL ne zaman?

Otomatik BES'te çalışanlara, sisteme girdikleri tarihten itibaren iki ay içinde, sistemden ayrılma hakkı tanınıyor. Bu iki aylık süreye de cayma süresi deniyor. İki ay içinde cayma hakkını kullanmayarak, sistemde kalıp, tasarruf edenlere ikinci ayın sonunda 1000 liralık ekstra devlet katkısı ödeniyor.

Otomatik katılım sistemi nasıl hesaplanır?

Otomatik Katılım katkı payı, prime esas kazancınızın aylık tutarının %3'ü kadardır. Bir başka deyiş ile brüt maaşınızın %3'ü kadar katkı payı ödersiniz.

Garanti Emeklilik 1000 TL devlet katkısı ne zaman alınır?

1000 TL devlet katkısından ne zaman / nasıl yararlanabilirim? Otomatik Katılım Sistemi'nde, ilk 2 ay başlangıç dönemidir. Başlangıç döneminde katkı payının tamamını alacak şekilde sistemden ayrılmak mümkündür.

Otomatik katılım maaşın yüzde kaçı?

Otomatik BES'te çalışan, asgari prime esas kazancının %3'üne karşılık gelen tutar kadar katkı payı öder. Çalışan katkı payı hesaplanırken virgülden sonraki kısım dikkate alınmaz. Çalışan belirlenen tutardan daha yüksek bir tutarda kesinti yapılmasını işverenden isteyebilir.

2021 BES kesintisi yüzde kaç?

(0-3 yıl: %75, 3-6 yıl: %50, 6-10 yıl: %25, 10 yıl ve üzeri: %0 oranında) Yönetim gideri kesintisi ise katılımcının ödediği katkı payının %2'si oranında uygulanmaktadır.

BES te biriken para nasıl öğrenebilirim?

E-devlet ekranında Bireysel Emeklilik Sistemi Devlet Katkısı Kullanım ve Limit Bilgileri Sorgulama sekmesine girerek hemen bu işlemleri yapabilir ve BES sözleşmeniz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz. Biriken paranız varsa da bu yerden hemen sorgulaması gerçekleşmektedir.