Araç sigortası nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Araç sigortası nasıl sorgulanır?
  2. Aracın sigortası ne kadar?
  3. Plakadan hasar sorgulama nasıl yapılır?
  4. Trafik sigortası 7 basamak ne demek?
  5. Hasarsızlık oranı 7 kademe ne demek?
  6. Sigorta plakaya göre mi ikametgaha göre mi?
  7. Zorunlu trafik sigortası olmayan araçlar tespit edildiklerinde trafikten çekilir mi?

Araç sigortası nasıl sorgulanır?

Zorunlu trafik sigortası sorgulaması için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra 'www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama' adresine giderek aracınızın plakasını yazmanız gerekmektedir. Sorgula butonuna tıkladığınızda ise karşınıza aracınızla alakalı tarafik poliçe detayları gelecektir.

Aracın sigortası ne kadar?

Trafik Sigortası Fiyatları -
Sigorta ŞirketleriİstanbulDiğer İller
Mapfre Sigorta822 TL810 TL
Groupama Sigorta870 TL793 TL
Türkiye Sigorta912 TL843 TL
Ray Sigorta913 TL923 TL
13 satır daha

Plakadan hasar sorgulama nasıl yapılır?

Plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin. ERP (Eksper Raporu) olan kazalarda değişen parçaları öğrenmek için PARCA boşluk PLAKA boşluk HASAR TARIHI yazıp sorgulama yapabilirsiniz.

Trafik sigortası 7 basamak ne demek?

Zorunlu trafik sigortalarında basamaklar 7 kademeden oluşur. İlk kademe en yüksek primi işaret ederken, 7. kademe en düşük primi ödeyen sürücüleri kapsamaktadır. Hasarsızlık kademeleri yıllık baza bağlı olarak sürücünün trafikteki durumuna göre değişiklik gösteriyor.

Hasarsızlık oranı 7 kademe ne demek?

3.basamak: Poliçenin ilk yılının hasarla kapatılması halinde %50 artış uygulanır. 4.basamak: İlk kez trafiğe çıkacak sürücüler uygulanan tarifedir. 5.basamak: Poliçenin ilk yılında hasarsızlık olması halinde %15 indirim uygulanır. ... 7.basamak: Poliçenin üçüncü yılında da hasarsızlık olması halinde %45 indirim uygulanır.

Sigorta plakaya göre mi ikametgaha göre mi?

Trafik sigortasında için fiyat belirlemede 'ikametgah' şartı kalktı. Sigorta şirketleri ister plaka ili, isterse ikametgah adresine göre fiyat belirleyebilecek. Hazine Müsteşarlığının trafik sigortası ile ilgili yaptığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zorunlu trafik sigortası olmayan araçlar tespit edildiklerinde trafikten çekilir mi?

Bir yıl sonra sigorta yenilenmelidir. Trafik sigortası olmayan araç ile trafiğe çıkılamaz. Trafik sigortası olmadığı tespit edildiği taktirde araç çekilerek trafikten men edilir.