Eş durumu tayini kaç km?

İçindekiler:

  1. Eş durumu tayini kaç km?
  2. Eş durumu ataması iptal edilebilir mi?
  3. Yeni atanan öğretmenler ne zaman tayin isteyebilir?
  4. Eş durumu tayini il emri nedir?
  5. 2021 il dışı atama iptali nasıl olur?
  6. Il dışı tayinler ne zaman 2021?
  7. Öğretmenler ne zaman tayin isteyebilir?
  8. Eş durumu tayininde yolluk alınır mı?

Eş durumu tayini kaç km?

Eş durumu tayini yapmak isteyen memur veya öğretmenler hayatlarında, bir defa dahi olsa, bu şekilde bir ifade duymuştur. Ne Danıştay kararlarında ne de bize ulaşan idare veya bölge idare mahkemesi kararlarında, eş durumu tayinlerini 90 km. ile sınırlandırına bir mahkeme kararı bulunmamaktadır.

Eş durumu ataması iptal edilebilir mi?

Atama işlemi gerçekleşmeyen eşin aile birliği mazeretine bağlı olarak diğer eşin bulunduğu il'e atama işlemi gerçekleşmemesi durumunda ve atama işlemi gerçekleşen öğretmenin de istemesi halinde iller arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işlemi iptal edilebilecektir.

Yeni atanan öğretmenler ne zaman tayin isteyebilir?

İlgili maddeye göre sözleşmeli öğretmenler 3 yıl süre ile başka yere atanamaz. Dolayısıyla sözleşmeli öğretmen ilk 3 yıl boyunca eş durumu için başka yere tayin isteğinde bulunamaz.

Eş durumu tayini il emri nedir?

İl emri öğretmenin hizmet puanı yetersizliğinden veya başvuruda bulunduğu yerde az kontenjan açılmasından dolayı özür grubuna bağlı olarak gitmek istediği yere gidememesi sonucu o ilin İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine atanması demektir.

2021 il dışı atama iptali nasıl olur?

Başvuru süresi içinde öğretmenler, görevli oldukları eğitim kurumuna ya da kadrolarının bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme başvurusunu elektronik ortamda iptal ettirebileceklerdir.

Il dışı tayinler ne zaman 2021?

Farklı bir ilde görev yapmak isteyen öğretmenler için il dışı atama başvurusu 30 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında alınacak. İl dışı atama ve tayinler ihtiyaç listesi içerisinde yer alan bilgilere göre yapılacak.

Öğretmenler ne zaman tayin isteyebilir?

Doğrudan Bakanlık merkez teşkilâtına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülük durumları da dikkate alınmak suretiyle, üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

Eş durumu tayininde yolluk alınır mı?

Farklı memuriyet mahallinde çalışan eşlerden birinin eşinin memuriyet mahalline atanması durumunda yer değiştirme masrafı tam ödenmelidir.Evlilik nedeniyle yapılan atamalarda bu kapsamdadır.Yeni evlenen memurun eş durumu tayini sebebiyle evlenmiş olduğu memurun memuriyet mahalline atanmasında harcırah tam olarak ödenir ...