Parol içinde ne var?

İçindekiler:

  1. Parol içinde ne var?
  2. Paracetamol 500 mg ne için kullanılır?
  3. Panadol ilaç nedir ne için kullanılır?
  4. Parasetamol maddesi nedir?
  5. Parasetamol yan etkileri nedir?
  6. Panadol hangi durumlarda kullanılır?
  7. Panadol Migrestop ne için kullanılır?
  8. Parol plus kaç saatte etki eder?
  9. Parol Plus kaç yaşında kullanılır?
  10. Parolun etken maddesi nedir?
  11. Parasetamol gribe iyi gelir mi?

Parol içinde ne var?

Parol tablet; her tablette 500 mg parasetamol içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Parol Tabletin aktif maddesi parasetamol, klinik olarak kanıtlanmıĢ, analjezik ve antipiretik etkili bir ilaçtır. Hipotalamustaki termoregülasyon merkezi üzerindeki etkisi ile antipiretik etki gösterir.

Paracetamol 500 mg ne için kullanılır?

Baş ağrısı, migren, âdet sancıları, diş ağrısı, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara bağlı gelişen ağrı, nevralji, nevrit, siyatik, lumbago, kas ve eklem ağrıları, orta kulak ağrıları, sinüzit ve cerrahi operasyonlara veya yaralanmalara bağlı ağrılar ile vücutta oluşan birçok ağrıda endikedir.

Panadol ilaç nedir ne için kullanılır?

PANADOL, her tabletinde 500 mg parasetamol içeren, ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak etki gösteren bir ilaçtır.

Parasetamol maddesi nedir?

Parasetamol (asetaminofen), ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip bir ilaç etken maddesidir. Parasetamol ağızdan alındığında gastrointestinal sistemde hızla emilir. İlaç alındıktan 30-60 dakika sonra maksimum plazma konsantrasyonlarına ulaşır. Parasetamol bütün dokulara hızla dağılır.

Parasetamol yan etkileri nedir?

PARASETAMOL YAN ETKİLERİ NELERDİR? Kurdeşen, sdolunum zorluğu, yüzde şişme, dudaklarda şişme, dilde şişme veya kabarma, karaciğerde hasar oluşumu, kanama problemleri, deride pütürlük, makulopapüler döküntüler, ürtiker, methemoglobinemi gibi yan etkiler görülebilmektedir.

Panadol hangi durumlarda kullanılır?

PANADOL EXTRA, hafif ve orta şiddetli ağrılar (baş ağrısı, migren, ağrılı adet görme, boğaz ağrısı, kas-iskelet ağrıları, kireçlenmeye bağlı ağrılar) ve ateşin giderilmesinde kullanılır.

Panadol Migrestop ne için kullanılır?

Baş ağrısı ve auralı/aurasız migren ataklarının akut tedavisinde ve hafif ila orta şiddetteki migren baş ağrısının geçici olarak giderilmesinde endike; parasetamol, asetilsalisilik asit ve kafein içeren analjezik.

Parol plus kaç saatte etki eder?

Etkin maddesi parasetamol'un etki mekanizması Parol alındıktan 15-30 dakika sonra etki etmeye başlar ve etkisi 3-4 saat sürer.

Parol Plus kaç yaşında kullanılır?

6 aydan büyük çocuklarda kullanılır. Uzun süreli ve yüksek doz kullanımda böbrek ve mide üzerinde yan etkileri vardır.

Parolun etken maddesi nedir?

İlacın etken maddesi parasetamol bazı hastalarda baş dönmesi veya uyku hali yapabileceğinden araç ve makine kullanımında dikkatli olunmalıdır.

Parasetamol gribe iyi gelir mi?

Parasetamol, (Calpol) ağrı kesici ve ateş düşürücü özellikleri nedeniyle yaygın olarak kullanılan bir ilaçtır. Yan etkileri nadir olduğu için sıklıkla baş ağrısı, kas ağrısı, diş ağrısı, nezle, grip ve soğuk algınlığı için sık önerilen ilaçlardandır.