Will gelecek zaman mıdır?

İçindekiler:

  1. Will gelecek zaman mıdır?
  2. Be going to hangi durumlarda kullanılır?
  3. Future tense de ne gelir?
  4. Future Perfect Tense hangi durumlarda kullanılır?

Will gelecek zaman mıdır?

Will” basit gelecek zamanda kullanılan yardımcı fiildir ve Türkçe'de gelecek zaman eki olan “-ecek, -acak” anlamını verir. “Will” yardımcı fiilinden sonra öznemiz ne olursa olsun fiilin 1. Hali (yalın hali) kullanılır; yani “will” özneye göre çekimlenmez.

Be going to hangi durumlarda kullanılır?

Be Going To Kullanım Yerleri. 'Be going to' aynı will gibi Future Tense anlamı taşıyor ve -ecek, -acak anlamına geliyor. 'Will' kalıbına kıyasla daha yakın bir geleceği ifade etmede ve güçlü delile dayanan durumlara çok daha uygun bir kalıp. Özne + Be Going To + Fiil formülüne göre kullanılıyor.

Future tense de ne gelir?

“Simple Future Tense”, Türkçede gelecek zamana denk gelir ve gelecekte gerçekleşme olasılığı yüksek olan olay ve durumlar için kullanılan bir zamandır. Gelecekte yapmaya niyetlendiğimiz, olası tüm konuları bu zamanla kullanırız.

Future Perfect Tense hangi durumlarda kullanılır?

Future Perfect Tense, gelecekte belli bir zamanda tamamlanması beklenen eylemler için kullanılır. Tüm gelecek zaman formlarda olduğu gibi zaman zarflarıyla birlikte kullanılamaz. Türkçe'ye çevirdiğimizde fiil yapısının “yapmış olacağım, gitmiş olacağım” gibi bir anlamı karşıladığını görürüz.