Tip 2 diyabet neler yememeli?

İçindekiler:

  1. Tip 2 diyabet neler yememeli?
  2. Yemekten 4 saat sonra şeker kaç olmalı?
  3. tip 2 diyabet nasıl anlaşılır?
  4. tip 2 diyabet risk faktörleri nelerdir?
  5. Şekeri sınırda olan ne yemeli?

Tip 2 diyabet neler yememeli?

Yağ tüketimi miktarı, şeker kadar önemli bir ayrıntı. Yüksek yağlı süt ürünleri ve sığır eti, sosisli sandviç, sucuk, sosis ve domuz eti gibi hayvan proteinleri diyabet hastalarının kaçınması gereken doymuş yağlar içerir. Tuz ve tuzlu besinler ve bol yağ içeren kuruyemişlerden uzak durulmalı.

Yemekten 4 saat sonra şeker kaç olmalı?

Bütün hücreler yaşayabilmek için enerjiye ihtiyaç duyarlar ve bu enerjiyi glukoz dediğimiz şekerden karşılarlar. Bu şeker değeri açlıkta sabah 70-100 mg/dl arasında olmalıdır. Toklukta yemekten iki saat sonra da 140'ı mg/dl geçmemelidir. Bu değerler normal değerlerdir.

tip 2 diyabet nasıl anlaşılır?

Bunların dışında sık görülebilecek diğer tip 2 diyabet belirtileri arasında yorgunluk ve halsizlik, ağız kuruluğu, sık ve aşırı acıkma, açlığa tahammülsüzlük, ağızda aseton kokusu, istem dışı kilo kaybetme sayılabilir. Göz merceğinden sıvı çekilmesine bağlı olarak bulanık görme, görme bozuklukları izlenebilir.

tip 2 diyabet risk faktörleri nelerdir?

Tip 2 için risk faktörleri yaşın artışı, şişmanlık (obezite), ailede diyabet öyküsü, gebelikte iri bebek ya da diyabet öyküsü, fiziksel aktivite azlığı, bozulmuş glukoz toleransı ve ırk/etnik gruptur.

Şekeri sınırda olan ne yemeli?

Şeker Hastalığında Karbonhidrat Tüketimi Beyaz undan yapılan ekmek, makarnalar, pirinçler, mısır ve mısır ürünleri, şekerli gıdalar gibi zararlı ürünler yerine meyve, sebze, tahıllı ürünler, kuru baklagiller ve düşük oranda yağa sahip olan süt ürünleri gibi karbonhidratlar tercih edilir.