Kedilerde kanama olur mu?

İçindekiler:

  1. Kedilerde kanama olur mu?
  2. Köpekler adet görür mu?
  3. Disi kediler ne zaman Kizginliga girer?
  4. Köpeğim adet oldu ne yapmam gerekir?
  5. Dişi kedi kızgınlık döneminde ne yapılmalı?

Kedilerde kanama olur mu?

Örneğin kediler de regl olur mu? Evet, insan harici hayvanlarda da menstrüal döngü (adet döngüsü) görünüyor. Ama bunu dışarıdan görmeme nedenimiz birçok hayvanda bunun gizli adet şeklinde olması; yani dışarıya kan akışı olmaz.

Köpekler adet görür mu?

Köpeklerde bir yıl içinde görülen adet dönemi ya da estrus aşaması sabit değildir. Normal döngüde her 6 ayda bir olmasıdır. Fakat yılda 1 ile 4 kez olarak da değişkenlik gösterebilir. İnsanlarda adet dönemi belli bir yaştan sonra dursa da köpeklerde regl tüm yaşamları boyunca devam edecektir.

Disi kediler ne zaman Kizginliga girer?

Genellikle kediler ilkbahar ve sonbahar mevsiminde kızgınlık dönemine girerler. Bu kızgınlık dönemi birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişen bir zaman diliminde geçer. Bir kedi normal olarak yaklaşık 6 aylık olduğunda ilk kızgınlık dönemine girer. Ancak bazı kedilerde bu durum daha 4 aylıkken bile gerçekleşebilir.

Köpeğim adet oldu ne yapmam gerekir?

- Köpeğiniz adet döneminde olsun veya olmasın, hamile olsun veya olmasın mutlaka düzenli aralıklarla veteriner hekime götürmenizi ve genel sağlık muayenesinden geçmesini öneririz.

Dişi kedi kızgınlık döneminde ne yapılmalı?

Dişi kedinizle bu dönemde çok daha fazla oyun oynayıp yorulmasını sağlamalı ve böylece onu uykuya teşvik etmelisiniz. Bolca oynadıktan sonra mama yeyip uyuması hem mental hem de fiziksel olarak dinlenerek onu rahatlatacak ve kızgınlık dönemi belirtilerini de hafifletecektir.