Behçet hastalığı tehlikeli midir?

İçindekiler:

  1. Behçet hastalığı tehlikeli midir?
  2. Behçet hastalığı atakları nelerdir?
  3. Behçet hastalığı nedir tedavisi nasıl olur?
  4. Behçet hastalığı nelere yol açar?
  5. Behçet hastalığı tedavi edilmezse ne olur?
  6. Behçet hastalığı ne zaman iyileşir?
  7. Behçet hastaları nasıl yaşamalı?
  8. Behçet hastalığı en sık hangi organı tutar?

Behçet hastalığı tehlikeli midir?

"Behçet hastalığından ölen var mı?" diye soracak olursanız, Behçet hastalığından ölüm oranı azdır. Büyük damar genişlemeleri ve yırtılmaları, damar trombozları, gastrointestinal kanama ve perforasyonları sebebiyle ölüm olabilir.

Behçet hastalığı atakları nelerdir?

Behçet hastalığı önceden kestirilemeyen ataklar ve iyilik dönemleri ile uzun süreli bir seyir izlemektedir. Hastalığın belirtileri ve şiddeti kişiden kişiye değişebilir. Kimilerinde sadece deri belirtileri ve hafif eklem şikayetleri gözlenirken, kimilerinde göz, damar ve sinir sistemi belirtileri ön planda olabilir.

Behçet hastalığı nedir tedavisi nasıl olur?

Hastalığın kesin bir tedavisi henüz bulunamamıştır. Tedavi şekli, belirtilerin görüldüğü organa göre değişir. Ağız ve genital ülserler, cilt ve eklem bulgularına kolşisin, steroidler, steroid olmayan anti-inflamatuar ilaçlar ve bazı topikal pomadlar kullanılabilir.

Behçet hastalığı nelere yol açar?

Hastalık; tekrarlayan ağız ülserleri, genital ülserler ve göz ve cilt problemlerinin oluşması olarak ifade edilmiş olsa da ilerleyen zamanda kalp, damarlar, sindirim sistemi, akciğer, eklemler, böbrek ve sinir sisteminde de çeşitli problemlere neden olabilir. Behçet hastalığı kronik (uzun süreli) bir hastalıktır.

Behçet hastalığı tedavi edilmezse ne olur?

Birçok organı etkileyen ancak klinik çalışmalara göre, % 50-70 oranında gözlerde tutulum yaparak iltihaba neden olabilen Behçet hastalığı, zamanında tedavi edilmezse kalıcı görme kayıplarına yol açabiliyor.

Behçet hastalığı ne zaman iyileşir?

Hem ağızdaki hem de genital bölgede olan bu yaralar zaman zaman kendiliğinden geçer ve tekrar oluşur. Bu yaralar genellikle hastalığın en başlarında ortaya çıkar. Bu yaralar 1-2 hafta içinde iz bırakmadan iyileşir ve tekrar tekrar çıkabilir.

Behçet hastaları nasıl yaşamalı?

Behçet Hastalığı
  1. 1.Bu hastalık için hazırladığımız kür, 2 aylık bir süreyi kapsamaktadır. ...
  2. Mutlaka, beslenme düzeninizi değiştirmeli ve doğru beslenmelisiniz.
  3. Kullandığınız rafine tuzları kesinlikle bırakın ve iyotlu tuz kullanın.
  4. Sigara ve alkol kullanmayın.
  5. Stresten uzak durun ve moralinizi daima yüksek tutun.

Behçet hastalığı en sık hangi organı tutar?

"GÖZ TUTULUMU EN ÇOK ERKEKLERİ ETKİLİYOR" Erkeklerde göz tutulumunun kadınlardan daha sık ve ağır seyirli olduğunu belirten ve "Erkek hastaların yaklaşık olarak üçte ikisinde göz tutulumu meydana gelir.