Hak Ediyor nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Hak Ediyor nasıl yazılır TDK?
  2. Başucu bitişik mi ayrı mı?
  3. Hak Ediyor nasil?
  4. Hak Ediyor nasıl?
  5. Bir arada bitişik mi ayrı mı?
  6. Yasadışı kelimesi nasıl yazılır?
  7. Başucu kitabı nasıl yazılır?
  8. Haketmedik nasıl yazılır?

Hak Ediyor nasıl yazılır TDK?

Hak etmek mi?” yoksa “Haketmek mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Haketmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hak etmek şeklinde olmalıdır.

Başucu bitişik mi ayrı mı?

Başucu mi?” yoksa “Baş ucu mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime iki şekilde de kullanımı mevcuttur. Doğru kullanımı baş ucu veya başucu şeklinde olmalıdır.

Hak Ediyor nasil?

Kelimenin doğru yazımı 'hak etmek' olmaktadır. Kelimenin okunuşu esas alındığında bitişik sanılması hataya sebep olabiliyor, ancak doğru yazımı ayrı şekilde yazılmasıdır. Sözlük kaynakların tamamında da ayrı olarak yazımı ile ifade edilen kelime, yazım kılavuzunda geçerli olan ayrı şeklidir.

Hak Ediyor nasıl?

Bu kelimenin hak etmek mi, haketmek mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı hak etmek şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Bir arada bitişik mi ayrı mı?

İşte Türk Dil Kurumu'na göre bir arada kelimesinin yazımı... TDK'YA GÖRE BİR ARADA NASIL YAZILIR? Türk dilini korumak ve yaşatmak adına 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu'nun sözlüklerine ve derlemelerine internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. TDK sözlüklerine göre "bir arada" ayrı yazılıyor.

Yasadışı kelimesi nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Yasadışı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yasa dışı şeklinde olmalıdır.

Başucu kitabı nasıl yazılır?

Doğru kullanımı baş ucu veya başucu şeklinde olmalıdır.

Haketmedik nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Haketmedi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hak etmedi şeklinde olmalıdır.