Projektif ne demek?

İçindekiler:

  1. Projektif ne demek?
  2. Sonuçlandırıcı araştırma nedir?
  3. Ikincil veri kaynağı nedir?
  4. Birincil veriler ne demek?
  5. Araştırma yaparken yararlanılan kaynakların gösterildiği bölümün adı nedir?
  6. Araştırma kaynakları nelerdir?
  7. Internette araştırma yaparken hangi sitelerden yararlanılır?

Projektif ne demek?

Kişiliğin değerlendirilmesinde kullanılan "projektif teknikler" açık seçik olmayan uyarıcılara karşı bireylerin gösterdiği kişisel ve sübjektif tepkilere dayanan yöntemlerdir. "Projektif" kelimesi "yansıtma" anlamına gelmektedir.

Sonuçlandırıcı araştırma nedir?

Sonuçlandırıcı araştırma, belirli araştırma problemlerinin çözümüne yardımcı olmaktadır. Yöneticiye durumun yönlerini seçmeye ve değerlendirmeye yardım eden bilgiyi sağlar. ... Sonuçlandırıcı araştırma iki gruba ayrılabilir. Bunlar tanımlayıcı ve nedensel araştırmalardır.

Ikincil veri kaynağı nedir?

İkincil veri kullanıcı başka birisi tarafından toplanan veriler. Ortak sosyal bilimler için ikincil veri kaynakları sayımları, anketler, örgütsel kayıtlar ve nitel yöntemlere veya nitel araştırma yoluyla toplanan veriler içerir. Aksine, birincil veri araştırma araştırmacı tarafından toplanmıştır.

Birincil veriler ne demek?

Kaynaklar ikiye ayrılır. Bunlar: birincil ve ikincil veri kaynaklarıdır. Birincil veri kaynakları: Üzerinde araştırma yapılan konunun yada olayın gerçek tanığı tarafından elde edilen verilere birincil veriler denir. Örneğin araştırmada anket yoluyla toplanan veriler, elde ediliş bakımından birincil verilerdir.

Araştırma yaparken yararlanılan kaynakların gösterildiği bölümün adı nedir?

Cevap: Araştırma yaparken yararlanılan kaynakların gösterildiği bölümün adı; "kaynakça" veya "bibliyografya".

Araştırma kaynakları nelerdir?

araştırma kaynakları Bir soruşturma yürütmek ve sonuç olarak bilgi üretmek için gerekli olan yararlı bilgi ve bilgileri sağlayan çok sayıda belge türüdür. Bu tür kaynaklar, bilgi kaynakları olarak da adlandırılabilir ve parçası oldukları araştırma sürecinin ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterir.

Internette araştırma yaparken hangi sitelerden yararlanılır?

Araştırma Yapmanızı Kolaylaştıracak İnternet Kaynakları

  • Intute.
  • Perseus Digital Library.
  • Project Gutenberg.