Sana herşey müstehak ne demek?

İçindekiler:

  1. Sana herşey müstehak ne demek?
  2. Müstehak hak ne demek?
  3. Müstehak mı müstahak mı?
  4. Sefil manası nedir?
  5. Klakson ne demek TDK?
  6. Müstehak hangi dilde?
  7. Müstehak belgesi ne demek?
  8. Evelallah ne demek TDK?
  9. Zafiyete uğratmak ne demek?
  10. Tanzim işlemi nedir?
  11. Müstehak Türkçe mi?

Sana herşey müstehak ne demek?

''Yaptığın şeyden sonra bunun sana müstahak olduğunu biliyorsun.'' Yani burada da anlatıldığı gibi bir durumun ceza olduğunu göstermektedir. TDK'ya Göre Müstehaklık Ve Müstahak Olmak Kelime Anlamı Nedir? TDK'ya göre müstehaklık, 'Bir şeye hak kazanmış veya hak etmiş olan' biçiminde ifade edilmektedir.

Müstehak hak ne demek?

1. Hak etmiş, hak kazanmış, lâyık. 2. (isim) Bir kimsenin lâyık olduğu, hak ettiği cezâ veya mükâfat. Müstahak olmak: Hak etmiş olmak.

Müstehak mı müstahak mı?

Bu kelime genellikle Müstehak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Müstahak şeklinde olmalıdır.

Sefil manası nedir?

Sefil anlami ne demek? Sefalet çeken, yoksul: “Bu, korkunç bir çocukluğun, sefil, bahtsız bir çocukluğun devamıdır.” -S. F. Abasıyanık.

Klakson ne demek TDK?

i. (İtal. corno “boynuz, borazan” < Lat.) Motorlu taşıt ve bisikletlerde sesle işâret vermek için kullanılan ve elle basılıp içinden hava geçirilerek çalınan boru, klakson: Uzaktan bir korna sesi geldi (Ahmet H.

Müstehak hangi dilde?

Arapça ḥḳḳ kökünden gelen mustaḥiḳḳ مستحقّ "haklı, hak eden" sözcüğünden alıntıdır.

Müstehak belgesi ne demek?

Müstehaklık belgesi, çalışan kişilerin çocuklarının ve eşinin de sağlık sigortasından yararlanmasını sağlayan bir belge olarak ifade edilir. Çalışan kişi aldığı müstehaklık belgesi ile sosyal güvenlik kurumlarından birisine bağlı olduğunu ifade etmektedir.

Evelallah ne demek TDK?

Evelallah kelimesi için TDK sözlük gerçek anlamı da oldukça önemlidir. TDK sözlük anlamına bakıldığında evelallah kelimesinin kesinlikle, elbette ve Allah'a güvenerek olduğu görülmektedir. Örnek cümle içinde kullanımı ise şu şekildedir: '' Bu zorlu günlerin üstesinden evelallah geliriz.''

Zafiyete uğratmak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Zayıflayıp iyice kuvvetten düşmek.

Tanzim işlemi nedir?

Tanzim olunmak ise 'sıralanmak' ya da 'düzenlenmek, düzeltilmek ve düzen verilmek' şeklinde tabir edilmektedir. Yapılacak olan işlerin belli bir düzene sokulması ya da sıralanması anlamı üzerinden de ele alınabilmektedir.

Müstehak Türkçe mi?

Arapça ḥḳḳ kökünden gelen mustaḥiḳḳ مستحقّ "haklı, hak eden" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça istiḥḳāḳ إستحقاق "hak kazanma, hak iddia etme" sözcüğünün istifˁāl vezni (X) failidir. hak