Yavru kedimin cinsini nasıl anlarım?

İçindekiler:

  1. Yavru kedimin cinsini nasıl anlarım?
  2. Kedi cinsi nasıl öğrenilir?
  3. Sokak kedilerinin ırkı nedir?
  4. Kedimin türü ne?
  5. Yavru British Shorthair nasıl anlaşılır?
  6. Kedileri traş edilmesi doğru mu?
  7. Bir kedinin Tekir olduğunu nasıl anlarız?

Yavru kedimin cinsini nasıl anlarım?

Delikler arasındaki mesafeye bakın dişinin genital açılışı yüksekte ve anüse yakındır. Erkeğin genital açılışı aşağıda ve anüsten uzaktır. Genital açıklığın yukarısına bakın Orada testisleri görürseniz elinizde bir erkek var demektir. Yavru kedilerde 6 haftaya kadar testisler genellikle görünmezler.

Kedi cinsi nasıl öğrenilir?

Erkek ile dişi kedinin cinsiyetini ayırt etmekte en kolay ve kesin yol kuyruğun altındaki bölgeyi kontrol etmektir. Erkek üreme organının özelliklerine bakarak bunu rahatlıkla öğrenebiliriz. Erkek kedide anüs, skrotum (testis torbası) ve penis varken dişi kedide yalnızca anüs ve idrar yolu vardır.

Sokak kedilerinin ırkı nedir?

Bu kediler her ne kadar evde de besleniyor olsa da sokaklarda kedilerin çoğu tekir kedidir. Tekir kedi melez özelliklere sahiptir.

Kedimin türü ne?

Felis Kedi/Cins

Yavru British Shorthair nasıl anlaşılır?

Tüyleri kısa ve kalındır, yüzleri toparlaktır. Göz yapısı yuvarlak ve iridir. Kilolu ve yumuşak bir görüntüye sahip de olsalar bacakları ve patileri kaslı ve güçlü, omuzları geniş ve kuvvetlidir. En yaygın renk mavi (gri) de olsa bilinen bütün kedi renk ve desenlerine sahip olabilir.

Kedileri traş edilmesi doğru mu?

Aşırı tüy dökme, cilt sorunları ya da hava sıcaklıklarındaki değişimlerin kediler üzerindeki olumsuz etkileri sebebiyle kedilerin düzenli olarak tıraş edilmesi gerekir. Kedi tıraşı özellikle bazı ırklarda tüy topaklarının ve onlara bağlı yaşanan sağlık sorunlarının engellenmesi açısından oldukça önemlidir.

Bir kedinin Tekir olduğunu nasıl anlarız?

Tüm kedi cinslerinde tekir kedi tüy özellikleri görülebilir. Özetle tekir tüm evcil kedilerde çizgili, benekli ya da bant şeklindeki desenlerin olduğu bir kürk görülebilir ve bu kürk tipi tekir olarak adlandırılır.