Boşanma davası açarken para ödenir mi?

İçindekiler:

  1. Boşanma davası açarken para ödenir mi?
  2. Boşanma davası ücreti ne kadar 2021?
  3. Avukatsız boşanma nasıl olur?
  4. Avukatsız anlaşmalı boşanma nasıl olur?

Boşanma davası açarken para ödenir mi?

Çekişmeli boşanma davalarında; davayı açan taraf masrafları öder. Eğer dava kazanılırsa, dava giderlerinin bir bölümü, karşı tarafın ödemesi gerekir. Boşanma davalarında avukat tutulmuşsa, avukatlık ücreti, her iki taraf da kendi avukatının parasını öder.

Boşanma davası ücreti ne kadar 2021?

2021 yılı anlaşmalı boşanma davası ücreti 4.080,00 TL'dir. Bu ücret taban yani asgari olup vergi, harç ve giderler dahil değildir. Yine çekişmeli boşanma davasında olduğu gibi anlaşmalı boşanma davasında da avukatlar 2021 yılı Asgari Ücret Tarifesini baz alarak buradan davanın zorluğuna göre uzaklaşırlar.

Avukatsız boşanma nasıl olur?

Avukatsız bir şekilde boşanma davası açmak isteyen kişilerin ilk olarak Adliye'ye gitmeleri gerekmektedir. Taraflardan birisinin gidilen adliyede Aile Mahkemesine başvuru yaparak boşanma davası açması da mümkündür. Boşanma davaları tek taraflı olarak açıldığında çekişmeli boşanma davası olarak bilinir.

Avukatsız anlaşmalı boşanma nasıl olur?

Boşanma davalarında veya başkaca davalarda avukat tutma zorunluluğu yoktur. Taraflar kendileri de boşanma davası açmak suretiyle işlemlerini yürütebilirler.