Yes you may ne demektir?

İçindekiler:

  1. Yes you may ne demektir?
  2. Çember ne anlama gelir?
  3. Mühendislikte deplasman ne demek?
  4. Sehim nedir mühendislik?
  5. Lağv etmek ne demek?
  6. LAĞ ne demek TDK?
  7. Holigan kime denir?
  8. Alpha ne demek anlamı?
  9. Militanlar ne demek?
  10. TDK militan ne demek?
  11. Milli Ne demek TDK?
  12. Milli Türkçe mi?

Yes you may ne demektir?

Evet, yapabilirsin. Gibi bir anlama gelir. Anlamı durumdan duruma değişir.

Çember ne anlama gelir?

Çember kelimesinin anlamı : Merkez ismi verilen noktaya esit uzaklikta bulunan ve ayni duzlem uzerinde olan kapali egridir. Cember daireye benzer. ... Cemberin alanini bulmayi ogretmenimizden ogrendik. Cocuklar cember ismini verdikleri bir oyuncak ile oynuyorlardi.

Mühendislikte deplasman ne demek?

1 cevap. yer değiştirmedir. deprem gibi etkilerde, yapı elemanları yer değiştirir. buna deplasman denir. gözünde en iyi canlanması açısından, salınım yapan bir köprü videosu izle.

Sehim nedir mühendislik?

Sehim; basit eğilme etkisi altındaki bir yapı elemanının eğilme göstermeden önceki çubuk ekseni durumu ile elastik eğri durumu arasındaki deformasyon miktarıdır. Anılan kuvvet altında yapı elemanın yaptığı deplasman 'sehim' olarak anılır.

Lağv etmek ne demek?

Bir kuruluşu kaldırmak, işleyişine son vermek. 2. huk. Hükümsüz kılmak, feshetmek, dağıtmak. lağvetmek, 9 karakter ile yazılır.

LAĞ ne demek TDK?

Toprak damlarda, yollarda toprağı ezmek için kullanılan taş silindir.

Holigan kime denir?

çoğu insanın bildiği üzere ilk olarak britanya adası'nda çıkan holigan kelimesi, belirli bir etkinliğe gereğinden fazla önem veren kişilere denir.

Alpha ne demek anlamı?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında Alfa kelimesi 'lider, liderlik' şeklinde tanımlanmaktadır. Alfa genel olarak yaban hayattaki kurtlar için kullanılır. Ancak aynı zamanda lider anlamına geldiği için cümle içerisinde gündelik yaşamda değerlendiriliyor.

Militanlar ne demek?

1. isim Bir düşüncenin, bir görüşün başarı kazanması için savaşan, mücadele eden kimse. 2. isim Bir siyasal örgütün etkin üyesi. 3. isim Mücadelesini zor kullanarak ve yasa dışı yollarla yapan taraftar.

TDK militan ne demek?

Bir düşüncenin, bir görüşün başarı kazanması için savaşan, mücadele eden kimse: “Adını öğrenmek istediğinde kim olduğunu bilmediği birtakım yaşlı militanlar, cigaralarını suçlu suçlu içerek...” -A. İlhan. 2. Bir siyasal örgütün etkin üyesi.

Milli Ne demek TDK?

sf. (milli:) Milletle ilgili, millete özgü, ulusal: “Bunların arasında millî, şahsi, tarihî bütün elemleri, zaferleri, mazi ve istikballeriyle yaşamıştım.” -H. E.

Milli Türkçe mi?

İşte, merak edilenler! Milli kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Milli, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir.