Istinaf mahkemesinden sonra nereye itiraz edilir?

İçindekiler:

  1. Istinaf mahkemesinden sonra nereye itiraz edilir?
  2. Istinaf mahkemesinin kararı kesin mi?
  3. Istinaf mahkemesi kararı temyiz edilir mi?
  4. Istinaf mahkemesinden sonra dosya nereye gider?
  5. Asliye Ceza Mahkemesi kararına itiraz nereye yapılır?
  6. Istinaf mahkemesi kararları nelerdir?
  7. Bölge adliye mahkemesi kararları temyiz edilebilir mi?
  8. Istinafta karara çıkmış dosya ne zaman sonuçlanır?
  9. Mahkeme kararına nasıl itiraz edilir?
  10. Mahkeme kararına itiraz edilir mi?
  11. Istinaf kararları nelerdir?
  12. Kesin karara itiraz edilir mi?
  13. Kesinleşmiş mahkeme kararlarına karşı başvurulan kanun yollarına ne denir?

Istinaf mahkemesinden sonra nereye itiraz edilir?

İtiraz için kanun yoluna başvurmak isteyenler için Bölge adliye mahkemesi görev yapmaktadır. Yapılan incelemelerin ardından Bölge adliye mahkemesi tarafından yapılan itiraz için karar verilmektedir. Bölge adliye ve istinaf adlarıyla bilinen üst dereceli mahkemeler hukuk alanında önemli bir kanun yoludur.

Istinaf mahkemesinin kararı kesin mi?

İlk derece mahkemesinin ihtiyati tedbir veya ihtiyati haciz kararlarına karşı yapılan istinaf başvurusu öncelikli olarak incelenir ve istinaf mahkemesinin bu konuya dair verdiği karar kesindir.

Istinaf mahkemesi kararı temyiz edilir mi?

Bölge adliye mahkemelerinin (istinaf mahkemeleri) bozma kararı dışında kalan tüm kararları için temyiz başvurusu yapılabilir (CMK md. 286). ... Yani, bazı hallerde ilk derece mahkemesinin verdiği karar istinaf incelemesi neticesinde kesinleşir.

Istinaf mahkemesinden sonra dosya nereye gider?

Karar sonrası gerekli işlemlerin yapılması için dosya ilk derece mahkemesine gönderilir. Temyiz incelemesi sonunda düzelterek onama kararı verilmesi halinde, karar kesinleşir. Karar sonrası gerekli işlemlerin yapılması için dosya ilk derece mahkemesine gönderilir.

Asliye Ceza Mahkemesi kararına itiraz nereye yapılır?

İlk gözaltı kararına itiraz eden Sulh Ceza hâkimliği gözaltı kararını inceleyemez. Diğer ceza mahkemelerinin yargı yetkisine sahip olmadığı tüm davalarda, yargı Mahkemesi asliye ceza mahkemesidir ve bu mahkemeler tarafından alınan kararlar yüksek ceza mahkemesine itiraz edilir.

Istinaf mahkemesi kararları nelerdir?

İstinaf mahkemesi kararları nelerdir
  • “Esastan ret” ya da “Düzelterek esastan ret” (düzelterek onama) kararı
  • Hükmün bozularak dosyanın yerel mahkemeye gönderilmesi kararı
  • Ceza davasının istinaf mahkemesinde yeniden görülmesi kararı

Bölge adliye mahkemesi kararları temyiz edilebilir mi?

Bölge Adliye Mahkemelerince verilen kararlara karşı başvurulacak olağan kanun yolu temyizdir. ... Ancak, her Bölge Adliye Mahkemesi kararı temyiz edilebilir nitelikte olmayıp, ancak HMK m. 362'de sayılmayan Bölge Adliye Mahkemesi kararları aleyhine temyiz hükümlerine başvurulabilir.

Istinafta karara çıkmış dosya ne zaman sonuçlanır?

Karara Çıkmış Dosya Kaç Günde Sonuçlanır? Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.

Mahkeme kararına nasıl itiraz edilir?

Hâkim veya mahkeme kararına karşı itiraz, kanunun ayrıca hüküm koymadığı hâllerde ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde kararı veren mercie verilecek bir dilekçe veya tutanağa geçirilmek koşulu ile zabıt kâtibine beyanda bulunmak suretiyle yapılır.

Mahkeme kararına itiraz edilir mi?

Hâkim veya mahkeme kararlarına katılan şüpheli sanık ve ayrıca mahkemeye katılmayı talep eden veya reddedilenler itirazda bulunabilirler. Mağdur, şikâyetçi ve şüpheli Cumhuriyet savcısının kararına itiraz edebilir.

Istinaf kararları nelerdir?

İstinaf mahkemesi kararları nelerdir
  • “Esastan ret” ya da “Düzelterek esastan ret” (düzelterek onama) kararı
  • Hükmün bozularak dosyanın yerel mahkemeye gönderilmesi kararı
  • Ceza davasının istinaf mahkemesinde yeniden görülmesi kararı

Kesin karara itiraz edilir mi?

Bölge adliye mahkemesi ceza dairelerinin kesin nitelikteki kararlarına karşı bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet başsavcılığı, re'sen veya istem üzerine, kararın kendisine verildiği tarihten itibaren otuz gün içinde kararı veren daireye itiraz edebilir. Sanığın lehine itirazda süre aranmaz.

Kesinleşmiş mahkeme kararlarına karşı başvurulan kanun yollarına ne denir?

Olağanüstü kanun yolları, kesinleşmiş mahkeme kararlarına karşı gidilen bir yoldur. Hukuk yargılamasında Olağanüstü Kanun Yolları; Yargılamanın yenilenmesi (Kanun yararına temyiz).