Kayıtlı Elektronik Posta kimler için zorunlu?

İçindekiler:

  1. Kayıtlı Elektronik Posta kimler için zorunlu?
  2. Kayıtlı elektronik posta adresi nasıl alınır?
  3. KEP maile nasıl girilir?
  4. KEP almak zorunlu mu?
  5. KEP kimlere zorunlu 2019?
  6. KEP adı nedir?
  7. KEP Hizmet Bedeli ne demek?
  8. KEP giriş nasıl?
  9. Kimler KEP alabilir?

Kayıtlı Elektronik Posta kimler için zorunlu?

Gerçek kişiler ve diğer tüzel kişiler elektronik tebligattan isteğe bağlı olarak yararlanır. Bu hüküm gereği, tebligat göndermeye yetkili mercilerin ve sermaye şirketlerinin (anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin) KEP hesap sahibi olması zorunludur.

Kayıtlı elektronik posta adresi nasıl alınır?

KEP Hesabımı Nasıl Alabilirim? Kayıtlı Elektronik Posta sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz Online Başvuru bölümünden Online Ön Başvuru yaptıktan sonra başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak en yakın PTT Merkezinden hesaplarını alabilirler.

KEP maile nasıl girilir?

PTTKEP sistemine SMS şifresi ile giriş yapabilmek için giriş sayfasında sekmesi seçilir. Açılan sayfada kullanıcı T.C. kimlik Numarasını ve kayıt esnasında cep telefonuna gelen parolayı girerek “Tamam” butonuna basar. Girilen parola doğru ise sistem Şifrenizi girmenizi isteyecektir.

KEP almak zorunlu mu?

Ekonomide ve sanayide güvenli yazışma sistemi kategorisinde KEP öne çıkmaktadır. ... KEP adresi almak, limited, anonim ve komandit şirketlerde zorunludur. Bu şirketlere tebligatlar elektronik ortamda yapılmaktadır ve bu nedenle bu şirketlerin KEP adresi alması zorunludur.

KEP kimlere zorunlu 2019?

NOT:Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlere elektronik yolla tebligat yapılması zorunlu olacağından, tebligatların elektronik yolla yapılabilmesi için bu nevi şirketlerin elektronik tebligata elverişli kayıtlı elektronik posta adresi edinmeleri zorunludur.

KEP adı nedir?

Kayıtlı elektronik posta (KEP), Yönetmelikte “elektronik iletilerin, gönderimi ve teslimatı da dâhil olmak üzere kullanımına ilişkin olarak hukukî delil sağlayan, elektronik postanın nitelikli şekli” olarak tanımlanmaktadır.

KEP Hizmet Bedeli ne demek?

Paketlerde yer alan gönderi adedi kadar SMS,ücretsiz olarak verilmektedir. Her ek işlem yetkilisi başına ücret 40 TL'dir. Her ek 500 MB alan ücreti 70 TL'dir.

KEP giriş nasıl?

TC Kimlik numaranızı girip, "Giriş" düğmesine basınız, düğmenin altında gösterilecek "kod"u kopyalayınız. Bilgisayarınızın masaüstünde bulunan "inter-KEP İmza" uygulamasını açınız ve kopyaladığınız kodu giriniz. "inter-KEP İmza" uygulaması bilgisayarınızda kurulu değilse, buradan indirebilirsiniz.

Kimler KEP alabilir?

Gerçek Kişiler için; Gerçek Kişiler birden fazla KEP hesap adresi alabilir. ... Tüzel Kişiler için; Tüzel Kişilerin KEP hesap adresleri Mersis Numaralarına ve Tüzel Kişi isimlerine bağlı olarak sisteme tanımlanmaktadır.