Ehliyet alırken hangi belgeler?

İçindekiler:

  1. Ehliyet alırken hangi belgeler?
  2. Yeni ehliyet nasıl alınır 2020?
  3. Yeni ehliyet ne kadar sürede çıkar?
  4. Diploması olmayan ehliyet alabilir mi?
  5. Ehliyet kaç günde çıkar 2020?
  6. Ehliyet yenileme parasi nereye yatırılacak?
  7. Adli sicil kaydı olan ehliyet alabilir mi?

Ehliyet alırken hangi belgeler?

İlk kez ehliyet alacak olanlar için: Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği, motorlu taşıt sürücü sertifikası, sürücü sağlık raporu ve sürücü belgesi dosyası, sürücü belgesi için vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge.

Yeni ehliyet nasıl alınır 2020?

Yeni tip sürücü belgeleri tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştı. Ehliyeti yenilemek için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerindeki sürücü belgesi Randevu Sisteminden randevu alınabiliyor. Randevusuz giderek de yeni sürücü belgesi alınabiliyor.

Yeni ehliyet ne kadar sürede çıkar?

Yeni Ehliyetim Ne Kadar Sürede Gelir? Sürücü belgesi başvurularında başvuru kabul edildikten sonra eski belge alınıp, sürücü belgesi yerine geçen geçici belge verilmektedir. En geç 15 gün içerisinde asıl sürücü belgesi belirttiğiniz adrese teslim edilecektir.

Diploması olmayan ehliyet alabilir mi?

Ehliyet almak için lise mezunu olmak şart ? Hayır şart değil. Öğrenci belgesi yeterlidir. Eğitimine devam edenler veya ellerinde en düşük ilkokul diplomaları olmayanlar okudukları kurumdan alacakları öğrenci belgeleriyle ehliyet için başvuru yapabilirler!

Ehliyet kaç günde çıkar 2020?

Başarılı olan adayın kurs aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığınca verilecek sürücü sertifikasının hazırlanması yaklaşık 3-7 gündür. Gerekli belgelerin hazırlanması, harçların yatırılması, ehliyet randevusu alınması ve randevuya gidilmesi ortalama 10 gündür. Ehliyetin tam olarak adresinize ulaşması yaklaşık 15 gündür.

Ehliyet yenileme parasi nereye yatırılacak?

Ehliyet Yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfınca protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabilir.

Adli sicil kaydı olan ehliyet alabilir mi?

Sürücü kursuna kaydolmak için istenen bazı belgeler vardır. Bu belgelerden biri de adli sicil kaydıdır. Adli sicillerinde bazı suçlardan hüküm giydiği görülen kişiler sürücü kursuna kayıt olamazlar dolayısıyla ehliyet alamazlar.