Arşiv araştırmada neye bakılır?

İçindekiler:

  1. Arşiv araştırmada neye bakılır?
  2. Güvenlik soruşturması aileyi kapsar mı?
  3. Güvenlik soruşturması sonucu nereden öğrenilir?
  4. Arşiv araştırması kimlere yapılacak?
  5. Arşiv kaydı olan özel güvenlik olabilir mi?
  6. Polislik güvenlik soruşturması aileyi kapsar mi?
  7. Güvenlik soruşturması sadece kişisel mi?

Arşiv araştırmada neye bakılır?

Arşiv araştırması, kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının mevcut kayıtlardan saptanmasına denir.

Güvenlik soruşturması aileyi kapsar mı?

Kısaca güvenlik soruşturmasında ailenin etkisi vardır. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ile ailenin araştırılması tamamen engellenmiştir.

Güvenlik soruşturması sonucu nereden öğrenilir?

Güvenlik Soruşturma Sonuç Öğrenme ve Sorgulama 2021 Güvenlik soruşturması sonucu öğrenme e-Devlet ile yapılamamaktadır. Güvenlik soruşturması sonuçlarını öğrenmek isteyenler ikamet adreslerine bağlı emniyet müdürlüklerinden ya da karakollardan bilgi alabilirler.

Arşiv araştırması kimlere yapılacak?

MADDE 3 – (1) Arşiv araştırması, statüsü veya çalıştırma şekline bağlı olmaksızın ilk defa veya yeniden memuriyete yahut kamu görevine atanacaklar hakkında yapılır.

Arşiv kaydı olan özel güvenlik olabilir mi?

5188 sayılı kanunun 10.maddesinin d) bendinde yapılan değişiklik ile “TCK 53. ... Bu madde ile ilgili suçtan dolayı mahkeme sürdüğü sürece ve ayrıca bu suçtan ceza aldığı takdirde özel güvenlik görevlisi olamayacağı kesinlik kazanmıştır.

Polislik güvenlik soruşturması aileyi kapsar mi?

Zira tarihli Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu kapsamında aile ve akrabalar güvenlik soruşturması kapsamında araştırılamaz. Polislik güvenlik soruşturması aileyi kapsar mı? ... 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu kapsamında aileye bakılamaz.

Güvenlik soruşturması sadece kişisel mi?

(2) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına konu kişisel verilerin doğru ve güncel olması esastır. Bu veriler, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak kullanılır.