KOSGEB'e-ticaret desteği nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. KOSGEB'e-ticaret desteği nasıl alınır?
  2. KOSGEB en fazla ne kadar destek veriyor?
  3. Kosgep hangi projelere destek veriyor?
  4. Kosgeb Yeni Girişimci Desteği Nasıl Alınır?
  5. Kosgeb den alınan para geri ödeniyor mu?
  6. KOSGEB kime destek verir?
  7. Kosgep ne kadar hibe?
  8. Kosgeb hangi sektörlere destek veriyor?

KOSGEB'e-ticaret desteği nasıl alınır?

KOSGEB üzerinden e-ticaret desteği alan kişilerin de bu 32 saatlik eğitimi tamamlaması gerekmektedir. Bunun sonrasında, KOSGEB'den hibe veya kredi almak isteyen kişilerin kuracakları iş yeri hakkında bir iş planı hazırlaması gerekmektedir.

KOSGEB en fazla ne kadar destek veriyor?

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek ve gelişimlerine yardımcı olmak için kurulan KOSGEB her yıl düzenli olarak hibe ve faizsiz kredi imkanı sunuyor. KOSGEB, şartları yerine getiren ve başvurularını yapan işletme sahipleri için 50 bin TL ile 370 bin TL arasında hibe desteği sağlıyor.

Kosgep hangi projelere destek veriyor?

KOSGEB HİBE DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ SEKTÖRLERDE YAPILIR? İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri...) Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış...) Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık...)

Kosgeb Yeni Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

Kosgeb hibe desteği alabilmek için bazı şartları yerine getirmeniz gerekir:
  1. Kosgeb sistemine kayıt yaptırmak.
  2. Kursa katılmak ve sertifika almak.
  3. İş yeri projenizin hazır olması.
  4. Hibe programına başvuru yapmanız.

Kosgeb den alınan para geri ödeniyor mu?

KOSGEB önce harcatır, sonra bir ara geri öder. Maalesef hayır, önce “Girişimcilik Desteğini” almaya hak kazanmanız lazım.

KOSGEB kime destek verir?

Program iki bileşenden oluşuyor. İmalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmeler ile 2017 ve sonrasında kurulan imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge (araştırma-geliştirme) sektörlerindeki yenilikçi, genç ve küçük işletmeler programdan yararlanacak.

Kosgep ne kadar hibe?

Totalde de geleneksel girişimcilik desteği olarak yeni iş yeri açanlara 2 senelik program dahilinde 65.000 TL kadar KOSGEP hibe kredisi verir.

Kosgeb hangi sektörlere destek veriyor?

Kosgeb'in en çok desteklediği sektörlerin başında imalat sektörü gelmektedir. İmalat sektöründe tütün ürünleri imalatı, tekstil ürünleri imalat ve giyim eşya imalatı ile birlikte pek çok sektörden destek almak mümkündür. İmalat sektöründe kosgeb tarafından 324 farklı alanda destek verilmektedir.