Ileti yönetim sistemi ne demek e-devlet?

İçindekiler:

  1. Ileti yönetim sistemi ne demek e-devlet?
  2. IYS ne demek e-devlet?
  3. IYS ne ise yariyor?
  4. İYS nedir güvenli mi?
  5. İYS nedir zorunlu mu?
  6. IYS e-Devlet nasıl yapılır?

Ileti yönetim sistemi ne demek e-devlet?

İleti Yönetim Sistemi, Hizmet Sağlayıcılar'ın arama, mesaj ve e-posta yoluyla ticari elektronik ileti göndermek için alıcılardan aldıkları onayları saklayıp yönetebilmesine, alıcıların ise onay ve ret hakkını kullanabilmesine, ticari elektronik ileti şikâyetlerini iletebilmesine ve yönetilebilmesine imkân tanıyan, ...

IYS ne demek e-devlet?

Ticaret Bakanlığı, İletim Yönetim Sistemi (İYS)'nin hayata geçirildiğini duyurdu. Artık istenmeyen SMS, e posta ve sesli aramalar gibi ticari elektronik iletiler e-Devlet üzerinden engellenebilecek. ... Vatandaşlar bugün itibariyle red/ çıkış haklarını ve şikayet süreçlerini İYS üzerinden yürütebilecekler.

IYS ne ise yariyor?

İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemidir. Alıcılar (vatandaşlar) onay verebildikleri gibi, mevcut onayları için ret haklarını da İYS üzerinde kullanabilirler.

İYS nedir güvenli mi?

İYS, vatandaşların tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek noktada ve güvenli bir biçimde tutmaktadır. Böylece vatandaşlar aynı yerde tüm onay ve ret işlemlerini kolaylıkla yapabilir. Bu amaçla vatandaşlar İYS İnternet sitesi, e-Devlet veya İYS Mobil uygulamasını kullanabilir.

İYS nedir zorunlu mu?

İYS (İleti Yönetim Sistemine) Kayıt Yaptırmak Zorunlu Mu? Sesli arama, e-posta veya sms gibi ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler İleti Yönetim Sistemi (İYS)'ne kaydolmak zorundadır. Yalnızca sistem üzerinde onayı olan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilebilmektedir.

IYS e-Devlet nasıl yapılır?

İleti Yönetim Sisteminin internet adresi https://iys.org.tr/ adresi üzerinden giriş yaptıktan sonra Vatandaş girişi ekranına tıklıyorsunuz. Önünüze çıkan ekran üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yapabildiğiniz gibi Telefon numaranız üzerinden de giriş yapabiliyorsunuz.