Suyun oluşumu fiziksel mi kimyasal mı?

İçindekiler:

  1. Suyun oluşumu fiziksel mi kimyasal mı?
  2. Sütün yoğurda dönüşmesi fiziksel mi kimyasal mı?
  3. Renk değişimi fiziksel mi kimyasal mi?
  4. Betonun donması fiziksel mı kimyasal mı?
  5. Kimyasal değişim nedir örnekler ile açıklayınız?
  6. Hangisi kimyasal değişim tepkimesidir?
  7. Kimyasal değişim nedir örnek vererek açıklayınız?

Suyun oluşumu fiziksel mi kimyasal mı?

Sorumuza gelecek olursak; kırağı oluşumu, suyun buhar formundan direkt olarak donarak katı forma geçmesi durumudur. Özünde su buharıdır. Sıcaklıkla birlikte erirse su olur, daha sıcakta ise yeniden su buharı formuna döner. Bu yüzden kırağı oluşması, fiziksel bir değişimdir.

Sütün yoğurda dönüşmesi fiziksel mi kimyasal mı?

Sütten yoğurt elde edilmesi kimyasal bir olaydır. Açıklama: Maddenin değişimleri fiziksel ve kimyasal olarak ikiye ayrılır. Maddenin sadece fiziksel özelliklerinin değişmesi ile gerçekleşen değişime fiziksel değişim denir.

Renk değişimi fiziksel mi kimyasal mi?

Merhaba! Cevap: Renk değişimi kimyasaldır.

Betonun donması fiziksel mı kimyasal mı?

Sorumuz:Betonun donması fiziksel değişim mi,kimyasal değişim mi neden? Cevabımız:Betonun donması fiziksel değişimdir çünkü beton donduğunda iç yapısında bir değişim olmaz.

Kimyasal değişim nedir örnekler ile açıklayınız?

Kimyasal değişim, yanma, küflenme, paslanma gibi durumlarla maddelerin iç özelliklerinin değişmesidir. Demirin paslanması, ekmeğin küflenmesi, kağıdın yanması, domatesin çürümesi şeklinde meydana gelen olaylar kimyasal değişime örnektir.

Hangisi kimyasal değişim tepkimesidir?

Demirin paslanması, kağıdın yanması, elmanın çürümesi, ekmeğin küflenmesi kimyasal değişimdir. Bu olaylar kimyasal tepkimelerle oluşur. Maddelerin kimyasal değişime uğrayarak yeni maddeler oluşturmasına kimyasal tepkime denir. Hidrojen ve oksijen elementinin tepkimeye girmesi sonucu su oluşur.

Kimyasal değişim nedir örnek vererek açıklayınız?

Kimyasal değişim: Maddenin iç yapısında yani kimliğinde meydana gelen değişimlere kimyasal değişim denir. Örnek: Demirin paslanması, yumurtanın pişmesi, kağıdın yanması, elmanın çürümesi, sütün ekşimesi… ... Bu durumda her kimyasal değişimin de aynı zamanda bir fiziksel değişim olduğu söylenebilir.