Rahim sarkması hangi hastalıklara neden olur?

İçindekiler:

  1. Rahim sarkması hangi hastalıklara neden olur?
  2. Rahmin asagiya inmesi neden olur?
  3. Rahim küçük olursa ne olur?
  4. Rahim küçüklüğü nelere yol açar?
  5. Rahim ters olursa ne olur?
  6. Rahim sarkması tedavi edilmezse hangi sorunlara yol açabilir?

Rahim sarkması hangi hastalıklara neden olur?

Ciddi rahim sarkmalarında vajinada yaralar oluşabilir. Çünkü sarkan rahim, vajina duvarı ile dıştaki cildin sürtünerek yara oluşturmasına neden olacaktır. Nadiren, mikrop kapmasına da yol açabilir. Rahim sarkması yanında mesane ve bağırsak gibi diğer karın içi organların sarkması da beraber görülebilir.

Rahmin asagiya inmesi neden olur?

Rahim sarkması, birden fazla sayıda gebelik, östrojen eksikliği, normal doğum, iri bebek doğurmak, ağır kaldırmak, sürekli öksürmek, kronik kabızlık ve fazla ıkınmak, şişmanlık, bazı akciğer hastalıkları nedeniyle karın çevresindeki kasların ve bağ dokusunun fazla gerilmiş olması gibi nedenlerle ortaya çıkan bir ...

Rahim küçük olursa ne olur?

Kadınlarda rahim küçüklüğü olduğunda; Gebe kalama yani kısırlık etkisi, Gebe kalınmasına rağmen, düşük yapılması, Tekrarlayan gebelik kayıpları, Erken doğum yapılması, Amniyon suyunun erken gelmesi, Bebeğin doğumda başla değil, makattan ya da yan gelmesi, Bebeğin anne karnında ölmesi gibi sorunlar yaşanabilmektedir.

Rahim küçüklüğü nelere yol açar?

Kadınlarda rahim küçüklüğü olduğunda;
  • Gebe kalama yani kısırlık etkisi, Gebe kalınmasına rağmen, düşük yapılması,
  • Tekrarlayan gebelik kayıpları, Erken doğum yapılması, Amniyon suyunun erken gelmesi,
  • Bebeğin doğumda başla değil, makattan ya da yan gelmesi, Bebeğin anne karnında ölmesi gibi sorunlar yaşanabilmektedir.

Rahim ters olursa ne olur?

Ters rahim birkaç nedenden dolayı meydana gelir. İlki rahip doğum esnasında gelişimini tamamlayamaz ve öne doğru yatamaz. İkincisi ise doğum esnasında rahimin pozisyon değiştirmesi ile rahmi öne yatık tutan bağlar zorlanır ve rahim geriye doğru gider.

Rahim sarkması tedavi edilmezse hangi sorunlara yol açabilir?

Rahim sarkması tedavi edilmezse ne olur? Hafif şiddette rahim sarkmaları tedavi gerektirmez. Ancak rahmin vajinanın dışına çıkacak şekilde sarkması bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Bu tip vakalarda rahim, iç çamaşıra temas edebilir düzeydedir ve bu durum ülser oluşumuna yol açabilir.