Ana kart ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ana kart ne işe yarar?
  2. Btx nedir tıp?
  3. Botulinum enjeksiyonu nedir?
  4. Botulinum toksini nasil etki eder?
  5. Micro ATX kasa ile ATX arasındaki fark nedir?
  6. ITX anakart nedir?
  7. Mini ITX kasa nedir?

Ana kart ne işe yarar?

Anakartların en temel işlevi ve görevi bilgisayara bağlanan farklı donanım ve çevre birimleri üzerinde bulunan ve anakart işlemcisi olarak da adlandırılan chipset işlemciler sayesinde bütün bu harici ve dâhili bağlantıları bir araya toplayarak bu parçaların birbirleriyle uyum içinde çalışmalarını sağlamaktır.

Btx nedir tıp?

Botulinum Toksini (BTX), halk arasında yılan zehiri olarak bilinmesine rağmen aslında tıp dilinde “Clostridium Botulinum” adıyla anılan bakterinin salgıladığı bir toksindir.

Botulinum enjeksiyonu nedir?

Botulinum Toksini nedir? Bir bakterinin salgıladığı güçlü bir zehirden elde edilen ve sinirlerden gelen uyarıların kaslara geçmesini engelleyen bir maddedir, içine Botulinum Toksini enjekte edilmiş bir kasın kasılma gücü, ilacın dozu ile orantılı olarak azalır veya tamamen kaybolur.

Botulinum toksini nasil etki eder?

Nasıl etki eder? Botulinum toksini, Clostridium botulinum adı verilen bakteriden elde edilen bir besin toksinidir. Uygulanan bölgedeki sinir uçlarından salgılanan asetilkolin adında bir maddenin salınımını önleyerek kaslarda geçici gevşemeye neden olur.

Micro ATX kasa ile ATX arasındaki fark nedir?

Micro ATX anakart boyutlarının sığacağı bir kasa. Öbürü daha büyük ATX anakart boyutlarının sığacağı bir kasa. Alacaksan ATX kasa almanı öneririm. Hem daha ferah hem geleceğe dönük olur, sevgiler.

ITX anakart nedir?

Mini itx anakartlar, 17 x 17 cm ölçülerinde geliştirilen, üzerinde çok farklı komponent ve yuvalar barındıran, temel anlamda ATX anakartların işlevlerini yerine getiren anakart modelleridir. Bu anakart modellerinin üzerinde bulunan girişler ve komponentler ise tamamen talebe göre tasarlanmaktadır.

Mini ITX kasa nedir?

Mini-ITX, VIA Technologies tarafından 2001 yılında geliştirilen, 17 × 17 cm (6.