Bulaşık makinesinin dışı nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Bulaşık makinesinin dışı nasıl temizlenir?
  2. Buzdolabının dış yüzeyi nasıl temizlenir?
  3. Limon tuzu bulaşık makinesine zarar verir mi?
  4. Bulaşık makinesine limon koymak zararlı mı?

Bulaşık makinesinin dışı nasıl temizlenir?

Son adım: Bulaşık makinesinin dışının temizlenmesi Bu noktada yapmanız gereken şey çok basit. Yarım kova suyun içine yarım su bardağı limon suyu ekleyin. Ardından yumuşak bir bez yardımıyla dışını iyice silin. Tırtıklı bölümleri ise bir kürdan yardımıyla temizleyin ve kapağı tekrar silin.

Buzdolabının dış yüzeyi nasıl temizlenir?

Dış yüzey ise ılık, duru bir su ve ihtiyaç durumunda hafif bir bulaşık deterjanı ile temizlenmeli ve iyice kurulanmalıdır. Eğer buzdolabının kapağı parlak gösterilmek isteniyorsa sirke ya da cam temizleyiciler ile parlaklık sağlanılabilir.

Limon tuzu bulaşık makinesine zarar verir mi?

Oysa limon tuzu bu amaçla üretilmediği için bulaşık makinesinde kullanım için uygun değildir. Limon tuzunun makineye zararları çok çeşitli olabilir. Makinede tıkanma sorunlarına yol açabildiği gibi, makine parçalarına birkaç kullanımdan sonra zarar vermeye başlayacaktır.

Bulaşık makinesine limon koymak zararlı mı?

Bulaşık makinesine koyacağınız limon kabuğu ya da bir limon dilimi kirli bulaşıklarınızın makineden tertemiz ve hiç leke olmadan çıkmasını sağlayacaktır. ... Üstelik limon bulaşıklarınızın tertemiz olmasına yardımcı olmakla kalmıyor, onların mis gibi bir limon kokusuyla makineden çıkmasını sağlıyor.