Atıl arazi ne demek?

İçindekiler:

  1. Atıl arazi ne demek?
  2. Optimum kapasite ne demek?
  3. Kapasite kavramı ve çeşitleri ne demektir?
  4. Kuruluş yeri faktörleri nelerdir?
  5. En uygun kuruluş yeri nedir?
  6. Otellerin kuruluş yeri seçimi ile ilgili spesifik ne gibi faktörler olabilir?
  7. Aglomerasyon nedir Turizm?
  8. Otel işletmelerinde yönetim fonksiyonları nelerdir?
  9. Işletmenin yönetim fonksiyonları nelerdir?
  10. Yönetim sürecinin temel fonksiyonları nelerdir?
  11. Planlama fonksiyonu nedir?
  12. Lider olmazsa ne olur?
  13. Kaç çeşit liderlik tipi vardır?
  14. Otoriter liderlik ne demek?

Atıl arazi ne demek?

Türkiye'de tarımsal üretime elverişli olduğu halde, hisselilik, mülkiyet ihtilafı, parçalılık, tarımsal faaliyete son verilmesi, aileler arasındaki husumet veya göç gibi çeşitli nedenlerle tarımda kullanılmayan, tarımsal üretim yapılmayan ve atıl durumda kalan tarım arazileri Atıl Tarım Arazisi (ATA) olarak ...

Optimum kapasite ne demek?

Optimal kapasite, ortalama maliyetlerin minimum olduğu noktadaki üretim düzeyidir. Kapasitenin maliyetlerle yakından ilişkisi vardır. Birim maliyetlerin üretim miktarının artışına göre maliyet eğrisi giderek azalmaktadır.

Kapasite kavramı ve çeşitleri ne demektir?

kapasite, ikame kapasitesi, personel kapasitesi, iş araçları ( makine ve tesisler) kapasitesi, organizasyon kapasitesi, birim kapasite, toplam kapasite vb. Bir birimin teknik (mühendislik) kapasitesi; öteki etkenler aynı kaldığında, her zaman biriminde verilen bağlı sermaye stoku ile üretilen maksimum ürünü gösterir.

Kuruluş yeri faktörleri nelerdir?

Kuruluş yeri seçimini etkileyen önemli faktörlerden birisi de, hammadde ve yardımcı maddeye yakınlık ve bunların tedarik olanağıdır. Hammadde, fiziki ve kimyasal nitelikler yönünden uygun olmalı, sürekli olarak tedarik edilebilmeli, fiyatı elverişli olmalı ve iyi bir ulaştırma sisteminin yakınında bulunmalıdır.

En uygun kuruluş yeri nedir?

Kuruluş yeri; üretim için sabit masrafları en düşük düzeyde gerçekleştirilen yerdir ; üretim için gerekli olan teknik ve iktisadi ortamı öteki yerlere göre en uygun biçimde sağlayan yerdir.

Otellerin kuruluş yeri seçimi ile ilgili spesifik ne gibi faktörler olabilir?

Otel işletmelerinde kuruluş yerinin belirlenmesinde rol oynayan faktörler şu beş grupta toplanabilir: Doğal Faktörler, Ekonomik ve Sosyal Faktörler, Yasal Faktörler, Psikolojik Faktörler ve Toplanma Koşulları.

Aglomerasyon nedir Turizm?

Aglomerasyonun faaliyetlerine ve etkinligine geçmeden önce, aglomerasyon tanım olarak; kuruluş yeri seçiminde etkili olan koşulların birçok işleuneleri bir araya çek mesidir (Pizam 1 978)_ Başka bir ifade ile aglomerasyon; yatırımların belli bir bölgede toplanmasıdır.

Otel işletmelerinde yönetim fonksiyonları nelerdir?

Fayol bütün örgütlerde görülebilecek olan yönetim fonksiyonlarını planlama, organizasyon, yürütme, koordine etme ve kontrol (Fayol, 1917: 7-8) olarak sıralamıştır.

Işletmenin yönetim fonksiyonları nelerdir?

YÖNETİMİN TEMEL FONKSİYONLARI

  • PLANLAMA.
  • ÖRGÜTLEME.
  • YÖNELTME.
  • KOORDİNASYON.
  • DENETİM.
  • GÜDÜLEME.
  • YETİŞTİRME.

Yönetim sürecinin temel fonksiyonları nelerdir?

Koordinasyonun ayrı bir fonksiyon olmadığını ve her fonksiyonun içinde mutlaka bulunduğunu tekrar vurgulayarak yönetimin fonksiyonlarını 4 ana başlık altında inceleyeceğiz. Bunlar; Planlama • Örgütleme (organize etme) • Yöneltme (yürütme) • Kontrol (denetleme)'dir.

Planlama fonksiyonu nedir?

PLANLAMA FONKSİYONU Genel tanım olarak PLAN, bugünden, gelecekte nereye ulaşılmak istendiğinin, nelerin gerçekleştirilmek istendiğinin kararlaştırılmasıdır. PLANLAMA ise planı ortaya çıkarmak için sarfedilen gayretleri içeren bir süreci ifade eder. Dolayısıyla plan bir sonuç, planlama ise bir süreçtir.

Lider olmazsa ne olur?

Bir takım lideri, takımı koordine etmek, belirli iş için düzgün bir biçimde iş bölümü yapmak için vardır. Takımda lider olmasaydı takım üyeleri kafalarına göre hareket edecek, işler doğru ilerlemeyecek ve sonuçta iş yapılamaz.

Kaç çeşit liderlik tipi vardır?

Liderlerin ortak özelliklerini hatırladığımıza göre, şimdi gelelim Liderlik Çeşitleri konusuna… Liderlik çeşitleri denildiğinde ilk olarak üç tip liderlik göze çarpmaktadır. Bunlar; otokratik, karizmatik ve demokratik lider çeşididir. Otokratik veya otoriter lider; daha çok geleneksel toplumlarda ortaya çıkar.

Otoriter liderlik ne demek?

Otokratik liderlik, aynı zamanda otoriter liderlik olarak da bilinir, tüm kararlar üzerinde bireysel kontrol ve grup üyelerinin çok az girdisi ile karakterize edilen bir liderlik tarzıdır . Otokratik liderlik bir grup üzerinde mutlak, otoriter kontrol gerektirir. ...