Dinimizde sünnet ne demektir?

İçindekiler:

  1. Dinimizde sünnet ne demektir?
  2. Fiili sünnet nedir ve örnekler?
  3. Sünnet kaça ayrılır kısaca?
  4. Sünnet nasıl oluşur kaça ayrılır?

Dinimizde sünnet ne demektir?

Sünnet; Hz. Muhammed'in (SAV) devamlı olarak yaptığı ve bir mazereti olmaksızın terk etmediği şeylere denmektedir. Kısacası , Hz. Peygamber'in farz ve vacip olmaksızın yaptığı ve bizlere emrettiği ibadetlerdir.

Fiili sünnet nedir ve örnekler?

Fiili sünnete Hz. Ayşe'nin bizzat peygamberimizden gördüğü "Peygamber (s.a.s) öyle oruç tutardı ki" şeklinde rivayet etmesi örnek olarak gösterilebilir. Fiili sünnetler, büyük bir surette ezberler ile nakledilmiştir. Bir kısmının da yazılarak geldiği belirtilmiş olup, hadis kitaplarında yer almıştır.

Sünnet kaça ayrılır kısaca?

Sünnet de ikiye ayrılır. Terk edilmemesi gereken sünnetler ve terk edilmesinde sakınca olmayan sünnetler olmak üzere ikiye ayrılır: Sünnet-i Hüda: Peygamberin terk edilmemesi gereken sünnetleridir. Zevaid Sünnet: Peygamberin hayatındaki bazı güzel ve örnek davranış şekilleridir.

Sünnet nasıl oluşur kaça ayrılır?

Başka bir görüşe göre sünnetler, terk edilmemesi gereken ve terk edilmesinde sakınca olmayan sünnetler şeklinde ikiye ayrılır: Sünnet-i hüda; bayram namazı, ezan okumak ya da cemaatle birlikte namaz kılmak gibi sünnetleri içerir. ... Zevaid sünnet ise Hazreti Peygamber'in yaşantısındaki bazı davranışlar olarak bilinir.