Optimist ve pesimist ne demek?

İçindekiler:

  1. Optimist ve pesimist ne demek?
  2. Hizipçilik ne demek?
  3. Heretik ne demek TDK?
  4. Dikotomik ne demek?
  5. Dikotomi ne demek TDK?
  6. Klasik Dikotomi ne anlama gelmektedir?
  7. Müphem ne anlama gelir?

Optimist ve pesimist ne demek?

Optimist olmak iyimser olmaktır. Pesimist olmak kötümser olmaktır. Realist olmak gerçekçi olmaktır.

Hizipçilik ne demek?

a. Örgütlenmiş bir topluluğun içinde bütünlüğü bozacak biçimde yeni bir topluluk oluşturma, klikçilik. hizipçilik, 10 karakter ile yazılır.

Heretik ne demek TDK?

Heretik kelimesi Türkçe'de "zındık, dinde sapkın öğretiye mensup olan" anlamına gelir. Fransızca hérétique veya İngilizce heretic "zındık, dinde sapkın öğretiye mensup olan" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince aynı anlama gelen haereticus sözcüğünden alıntıdır.

Dikotomik ne demek?

Açıklama. Genellikle birbiriyle çelişkili kısımlar, kategoriler veya fikirlere olmak üzere, ikiye bölünme demektir. Bir değişkenin ancak birbirinin zıddı iki değer alabilmesidir.

Dikotomi ne demek TDK?

dikotomi Fr. a.dichotomie biy. İkileşim. (Yun. dichia: ikili; temnein: kesmek) İki eşit parçaya ayrılmak üzere büyüme noktasından ikiye bölünerek dallanma.

Klasik Dikotomi ne anlama gelmektedir?

lasik iktisatçılara göre ekonominin parasal kesiminde meydana gelen değişmeler,örneğin para arzı ve fiyatlar genel düzeyinin değişmesi ekonominin reel kesimini etkilemez. Reel değişkenler para arzından bağımsız olarak belirlenir.

Müphem ne anlama gelir?

Müphem Türk Dil Kurumu kelime anlamı olarak 'belirsiz' şeklinde tabir edilmektedir. Herhangi bir olay ve olgu ile kişinin yaşadığı belirsizlik olarak anlatılabilir. Özellikle edebi metinlerde çok sık karşılaşılan kelimeler arasında yer alıyor.