Mil kelimesinin anlamı nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Mil kelimesinin anlamı nedir kısaca?
  2. Mili ne demek tir?
  3. Milan ne demek TDK?
  4. Tıpta mil ne demek?
  5. Tadev ne demek TDK?
  6. Çıyrık ne demek TDK?
  7. Milli insan ne demek?
  8. 1 mil ne kadar?
  9. THY Mil ne işe yarar?
  10. Teyimnek ne demek?
  11. Tavdır ne demek?
  12. Palanga Nedir tarih?
  13. Imalinde ne demek?
  14. Milli olmak ne anlama gelir?
  15. Milli olmak ne demek Ekşi?

Mil kelimesinin anlamı nedir kısaca?

(II) a. 1. Türlü işlerde kullanılmak için yapılan ince ve uzun metal çubuk. 2. Göze sürme çekmeye yarayan, kemik veya fil dişinden yapılmış ince ve uzun araç.

Mili ne demek tir?

Mili ne demek tir? Mil yer yer değişen bir mesafe ölçüm birimidir. Kısaltması mi. 1 kara mili = 1,609344 km'dir.

Milan ne demek TDK?

Milan ismi Rusça kökenli bir kelimedir. Kibar, zarif, kıymetli, sevgili, sevilen kimse manalarını bünyesinde taşımaktadır.

Tıpta mil ne demek?

1- Muayene amacıyla organ boşluğu, yara veya kanal içine sokulan, madenden yapılı ince uzun araç; sonda, mil; probe. 2- Tanı koyma amacıyla yapılan (kürtaj, laparotomi vb.)

Tadev ne demek TDK?

TADEV Hakkında (Türk-Alman Dayanışma ve Eğitim Vakfı)

Çıyrık ne demek TDK?

Çıyrık ne demek tdk? çıyrık. Çıkrık. Çocukları yürümeye alıştırmak için kullanılan üç tekerlekli araba.

Milli insan ne demek?

Millî olmak; insanın doğduğu ve doyduğu yere saygınlığı kadar, anne-babasına, toprağa, ağaca, mevsimlere, eşe dosta, güneşe aya ve her şeyin sahibi Allah'a saygının bir uzantısıdır. Allah'a kul olabilmek yolunda tüm bunlara hürmetle muamele etmek zorunluluğu bulunmaktadır.

1 mil ne kadar?

Bir Kara Mil´inin (Statute mile) uzunluğu metrik hesaba göre 1.609,344 metre ye eşittir. Farklı bir ifade ile 1 mil = 1,61 km'dir. Bir Deniz Mil´inin (Nautical mile) uzunluğu metrik hesaba göre 1.852,2 metre ye eşittir. Farklı bir ifade ile 1 mil = 1,85 km'dir.

THY Mil ne işe yarar?

Biriktirdiğiniz Millerle Türk Hava Yolları ve program ortağı havayolu firmaları uçuşlarında kullanabileceğiniz ödül bilet ve Türk Hava Yolları uçuşlarında kullanabileceğiniz refakatçi bileti alabilir, anlaşmalı program ortaklarında Mil harcayabilir ya da ücretsiz upgrade (kabin yükseltme) yapabilirsiniz.

Teyimnek ne demek?

Teyimnek ne demek? Yetinmek ise; bir şeyi kendisi için yeter bulup daha çoğunu istememek, elinde bulunanı yeterli görmek anlamına gelir.

Tavdır ne demek?

1.İstenilen duruma yetirmek. 2.Kandırmak, inandırmak.

Palanga Nedir tarih?

Palanga Nedir Osmanlıca? a. (pala'nga) Bir halatla makaralardan oluşturulan, ağır cisimleri kaldırmaya, sağa sola döndürmeye yarayan düzenek. Tahta baraka.

Imalinde ne demek?

Bir tarafa doğru eğme, çevirme, meylettirme; eğilme, çevrilme: Fakat o da istîmal ettiği vesâitin biriyle beyi imâleye muktedir olamadı (Nâmık Kemal). O nevnihâlin tarafımıza imâlesi mümkün olmadı (Muallim Nâci).

Milli olmak ne anlama gelir?

“Millî olmak” bir erkek grubunun toplanıp 'genelev'e gitmesinden veya gitmeseler bile bu alanda başarı elde etmek üzerinden kurulu bir söylemden, başarıyla yapılan her ilk için kullanılır; tabii sadece erkekler tarafından. “Millî olmak” erkeklere açık bir alan, ancak her erkeğe değil.

Milli olmak ne demek Ekşi?

türkiye cumhuriyeti devletine, devletin ideolojisine, türkiye toplumunun gelenek-göreneklerine ve coğrafyasına uygun özellikleri taşıyan. sıfat.