Araç kasko bedeli nasıl belirlenir?

İçindekiler:

  1. Araç kasko bedeli nasıl belirlenir?
  2. Araç kasko bedeli nedir?
  3. Kasko da rayiç değer nedir?
  4. 2008 model araca kasko yapılır mı?
  5. Kasko Değer Listesi ne işe yarar?
  6. 2001 model araca kasko yapılır mı?

Araç kasko bedeli nasıl belirlenir?

Kasko değeri; araç marka, model ve üretim yılı doğrultusunda belirlenir ve aracınızın ortalama piyasa değerini belirtir. Yani aracın modeli, markası ve üretim yılı, aracınızın piyasa değerinde olduğu gibi kasko sigortasının fiyatını belirlemede de doğrudan etkilidir.

Araç kasko bedeli nedir?

Kasko değeri, sigorta poliçeniz hazırlanırken ilk karşılaşacağınız terimlerden biri. Araç kasko değeri kasko fiyatını belirlemeyi sağlayan araç bedelidir. Bu fiyat, motorlu taşıtlar vergisi ödenirken de temel alınır. ... Araca sonradan eklenmiş aksesuarlar ek prim ile kasko poliçenize dahil edilebilmektedir.

Kasko da rayiç değer nedir?

Araç rayiç bedeli, bir aracın modeli, motor gücü gibi teknik özellikleri ile hasar geçmişi, kat ettiği kilometre ve güncel ekonomik şartlara göre belirlenen o günkü değerine denir.

2008 model araca kasko yapılır mı?

Her model ve türdeki araçlar için Kasko yaptırılabilir ancak belirli bir yaşı geçmiş olan araçlar, bu hizmetten yararlanamamaktadır. Kısacası, aracın korunması için gerekli bir uygulama olan Kasko sigortası, araç yaşına göre değişim göstermektedir.

Kasko Değer Listesi ne işe yarar?

Sigorta şirketleri araç kasko değerini belirlerken her arabanın, yaş aralığının ve motor hacminin ilgili aralığında bir kasko değeri belirler. ... Araç kasko değer listesi, olası bir kaza durumunda sigorta şirketlerinin ödemesi gereken tazminatın belirlenmesinde yardımcı olur.

2001 model araca kasko yapılır mı?

Araç Kasko Sigortası, bazı sigorta şirketleri bünyesinde, 10 yaş üstü araçlara da yapılabilmektedir. Genel olarak 15 yaşın sınır kabul edildiği bu sigorta modelinde 10 ile 15 yaş arasında olan araçlar için poliçe kesebilen firmalar bulunur.