Orkidenin suyu nasıl verilir?

İçindekiler:

  1. Orkidenin suyu nasıl verilir?
  2. Orkide susuz kalırsa ne olur?
  3. Orkideyi kaç günde bir Sulamalıyız?
  4. Orkideler ne kadar sürede sulanır?
  5. Orkide sıcak mı sever soğuk mu?
  6. Orkide saksısı şeffaf olmak zorunda mı?
  7. Orkide haftada kaç kez sulanmalı?

Orkidenin suyu nasıl verilir?

Orkide bakımında genel kabul görmüş bir kural ise saksı harcının komple ıslanana kadar sulamaktır. Bu sebeple dökme sulama yönteminde bol su kullanılır. Orkideler için su kaynağı uygunsa eğer çeşme altına tutularak sulama yapılabilir.

Orkide susuz kalırsa ne olur?

Susuz kalırsa kökleri kuruyor, fazla suda kalırsa da çürüyüp ölüyor. Orkide vitaminlerinden suya katarak iki ayda bir minimum dozda vermeniz yeterli. Mineral desteği için de tabaklarına koyacağınız iki orkideye bir şişe maden suyu yeterli.

Orkideyi kaç günde bir Sulamalıyız?

Orkide çiçeklerinin kökü nemli olmayı sevmez bu nedenle haftada 2-3 kez sulama yapmak yeterli olabilir. Bunun dışında ise haftada 1 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz. Sulama yaparken mevsimi göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Yaz aylarında su ihtiyacı artabilirken kışın bu ihityaç azalıyor.

Orkideler ne kadar sürede sulanır?

Sıkça yapılan bir hatanın aksine orkideleri her gün sulamak pek sağlıklı bir yaklaşım değil. Orkide çiçeklerinin kökü nemli olmayı sevmez bu nedenle haftada 2-3 kez sulama yapmak yeterli olabilir. Bunun dışında ise haftada 1 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz. Sulama yaparken mevsimi göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Orkide sıcak mı sever soğuk mu?

Eğer kış mevsiminde orkide satın alıyorsanız, eve getirene kadar soğuk havada çok iyi muhafaza etmelisiniz. ... Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları sever orkideler.

Orkide saksısı şeffaf olmak zorunda mı?

Orkide için 10-12 cm civarında ufak saksılar uygundur. Saksılarını daha çok şeffaf tercih etmeli ve bu sayede köklerinin ışık almasını sağlamalısınız. Orkide saksının mutlaka direnaj delklerine sahip olması gerekir. Kökler uzun süre suyun içinde kaldığı takdirde çürümeye ve bitkinin ölümüne neden olur.

Orkide haftada kaç kez sulanmalı?

Sıkça yapılan bir hatanın aksine orkideleri her gün sulamak pek sağlıklı bir yaklaşım değil. Orkide çiçeklerinin kökü nemli olmayı sevmez bu nedenle haftada 2-3 kez sulama yapmak yeterli olabilir. Bunun dışında ise haftada 1 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz.