Modem neden internet kullanılamıyor hatası?

İçindekiler:

  1. Modem neden internet kullanılamıyor hatası?
  2. WiFi gidince ne yapılır?
  3. Wifi internet ışığı neden yanmaz?
  4. Wi-Fi de internet olmadan bağlı ne demek?

Modem neden internet kullanılamıyor hatası?

İnternet kullanılamıyor hatası kimi zaman IP veya DNS sunucularıyla alakalı olabilir. Bu durumda ayarlı IP yerine Statik IP yazmak veya DNS ayarlarını değiştirmek çözüm olabilir. Modem ara yüzüne girerek modem kurulumunuzu resetleyerek ayarlarınızı yenileyebilirsiniz.

WiFi gidince ne yapılır?

Önce ağ bağlantınızı kapatıp bir 10 saniye kadar bekledikten sonra tekrar açarak bağlanmaya çalışın. Modeminizin çalışıyor olduğundan emin olun, ışıkları yanıyor mu kontrol edin. Ağ bağlantınızı yeniden açtığınız halde bir değişiklik olmadıysa modemi kapatarak 10 saniye kadar bekleyin ve tekrar açın.

Wifi internet ışığı neden yanmaz?

Modemde internet ışığı yanmıyor ise internet bağlantısı yok demektir. Modemin internet ışığının yanmamasının olası nedenleri şunlardır; Kablolarla ilgili sorunlar: yanlış bağlantı, kablo hasarı vs. Koaksiyel veya fiber kablonun tam montajlanmaması

Wi-Fi de internet olmadan bağlı ne demek?

Yönlendiricinin internet bağlantısının olmaması, muhtemelen bir IP adresine de sahip olmadığı anlamına gelir. Yönlendiricinin IP adresi yok ise, internet üzerinden veri alıp, gönderemeyeceği anlamına gelir. ... Eğer modem herhangi bir IP almamış ise ” yenile “ yapılarak modemin yeniden IP alması sağlanabilir.