Ticaret Bakanlığı araç ihalesine nasıl girilir?

İçindekiler:

  1. Ticaret Bakanlığı araç ihalesine nasıl girilir?
  2. E ihale başlangıç bedeli nedir?
  3. Online ihaleye nasıl girilir?
  4. E-ihale teminat tutarı nasıl yatırılır?
  5. Ihalede muhammen bedel ne demek?
  6. Kesinleşen ihale kararından kaç gün sonra sözleşmeye davet edilir?
  7. Icra ihale teminat bedeli nereye yatırılır?

Ticaret Bakanlığı araç ihalesine nasıl girilir?

Gümrük e-ihale sistemine www.eihale.gov.tr adresinden veya tablet ya da cep telefonlarından e-ihale uygulamasını cihazınıza indirerek ulaşabilirsiniz. Yada e-devlet üzerinden Ticaret Bakanlığı sekmesinde e-ihale uygulamasına erişebilirsiniz.

E ihale başlangıç bedeli nedir?

İhale başlangıç bedeli araçlar için satışa esas bedelin %75'i, eşyalar için satışa esas bedelin %50'sidir. Örnek olarak verilecek olunursa 100.000 TL'lik bir araç ihalesinde başlangıç bedeli 75.000 TL olarak belirlenir.

Online ihaleye nasıl girilir?

E-İHALE GİRİŞİ NASIL YAPILIR? www.eihale.gov.tr adresi üzerinden, Üye ol butonu yardımıyla sisteme girişte kullanacağınız kullanıcınızı oluşturarak E-İhale sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz. E-devlet üzerinden de TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-ihale teminat tutarı nasıl yatırılır?

Üyeler tarafından sistem üzerinde kullanılacak teminat ve satış bedellerini Vakıf Katılım şubelerini ziyaret ederek ya da internet ve mobil şube uygulamaları üzerinden ödeyebilirsiniz.

Ihalede muhammen bedel ne demek?

Muhammen bedel; en yalın haliyle “tahmin edilen” ya da “oranlanan” anlamlarına gelir. Bu terim; ihale yolu ile satışı planlanan bir taşınmaz ya da taşınır malın, piyasa koşullarına göre bilirkişi tarafından tayin edilmiş piyasa değerini ifade eder.

Kesinleşen ihale kararından kaç gün sonra sözleşmeye davet edilir?

uygun olarak hazırlanan sözleşmeye davet yazısı ihale üzerinde kalan istekliye gönderilerek, tebliğ tarihini izleyen 10 gün içinde sözleşmeyi imzalaması istenir.

Icra ihale teminat bedeli nereye yatırılır?

Teminatı Nereye Ödeyeceğim? Teminatı icra dosyasına banka yolu ile yatırabildiğiniz gibi nakit olarak ihale esnasında görevli icra memuruna da ödeyebilirsiniz.