Tüp mide ameliyatı riski var mı?

İçindekiler:

  1. Tüp mide ameliyatı riski var mı?
  2. Tüp mide ameliyatı olmak için kaç kilo olmak lazım?
  3. Tüp mide ameliyatı nasıl yapılır?
  4. Tüp mide ameliyatı riskleri nedir?
  5. Mide küçültme ameliyatı sonrası nasıl kilo veriliyor?
  6. Mide küçültme ameliyatı ile kaç kilo verilir?

Tüp mide ameliyatı riski var mı?

Tehlikeli midir? Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (muz mide-mide küçültme) kilo vermede yüzde 60 başarılı bir yöntemdir. Bu ameliyatın uzun vadede hiçbir zararı olmamaktadır. Eğer hasta diyetine dikkat etmezse kilo vermede zorluklar yaşayabilir, beslenme zorluklarıyla karşılaşabilir, hatta kilo da alabilirler.

Tüp mide ameliyatı olmak için kaç kilo olmak lazım?

Tüp mide ameliyatı; İleri derece obez olan kişiler (yani Vücut kitle İndeksi 40 kg/m²'nin üzerinde olanlar), 35-40 arası vücut kitle indeksine sahip olup aşırı şişmanlığa bağlı hipertansiyon, uyku apnesi, tip 2 diyabet vb. rahatsızlıklar yaşayanlar için uygundur.

Tüp mide ameliyatı nasıl yapılır?

Tüp mide ameliyatında büyük kesi yapılmadan, karın ön duvarından açılan yaklaşık 0,5 cm'lik delikler aracılığıyla midenin yüzde 80'lik kısmı alınır. Kalan yüzde 20'lik kısım bir tüpü andırdığı için tüp mide ameliyatı adı verilmiştir. Yapılan bu kapalı girişime laparoskopik cerrahi denir.

Tüp mide ameliyatı riskleri nedir?

Uzun vade riskler arasında ise en önemli riskler midenin daralması, dönmesi veya tüp mide fıtıklaşması, safra kesesi taşı, reflü. -Mide dönmesi veya twist: Midenin belli bir süreden sonra kendi ekseninde dönmesi, bu genelde birkaç ay, ilk 2-3 senelik sürede meydana gelebilir.

Mide küçültme ameliyatı sonrası nasıl kilo veriliyor?

Ameliyat sonrası ilk aylar hızlı bir kilo verilir. Örneğin 130 kilo ağırlığında olan bir kişi ilk ay 15 kilo civarında kilo vermesi beklenir. İkinci ay ise 10 kilo, takip eden aylarda ise 5 kilo vermesi normaldir.

Mide küçültme ameliyatı ile kaç kilo verilir?

Tüp Mide Ameliyatı, etkili ve kalıcı bir obezite cerrahisi yöntemidir. Tüp Mide ameliyatı ile fazla kilonuzun yaklaşık % 75'i ve üzerini verebilirsiniz. Örneğin 160 cm boyunda ve 100 kilo bir kişi, ortalama 39 kg/m2 vücut kitle indeksine sahiptir. Tüp Mide ameliyatı ile ortalama 35-40 kg vermesi hedeflenir.