Ayna ile kızlık zarı kontrolü zarar verir mi?

İçindekiler:

  1. Ayna ile kızlık zarı kontrolü zarar verir mi?
  2. Kızlık zarı aynadan gözükür mü?
  3. Bakirelik testi hangi bölümde yapılır?
  4. Kızlık zarı kontrolünü hangi doktor yapar?

Ayna ile kızlık zarı kontrolü zarar verir mi?

Kızlık zarının kişinin kendisinin yapması ayna ile görmesi ve bir sonuca varması mümkün değildir hatta bu muayene çabaları esnasında kızlık zarına zarar vermesi mümküdür. Kızlık zarı muayenesinde kızlık zarının bozulup bozulmadığı esnasında zarı yapısı ile ilgili bilgide alması mümkündür.

Kızlık zarı aynadan gözükür mü?

Kızlık zarının anatomik olarak çok önde olmadığını bilmelisiniz. Yani dışardan kızlık zarı görünemez. Ya da ayna karşısına geçerek kızlık zarınızı göremezsiniz. Kızlık zarını görebilmek için dış ve iç dudaklar sağa ve sola aynı zamanda da öne çekilerek görünür hale getirilir.

Bakirelik testi hangi bölümde yapılır?

Kızlık zarı kontrolü kadın doğum uzmanları tarafından yapılır. Eğer tecavüz durumu yoksa veya yaşınız 18 den büyükse kendi rızanızla kızlık zarı muayenenizi kızlık zarı konusunda seçeceğiniz bir kadın doğum uzmanına yaptırabilirsiniz. Eğer yaşınız 18 den küçük ise velinizle muayene olabilirsiniz.

Kızlık zarı kontrolünü hangi doktor yapar?

Kızlık zarı kontrolü için hangi doktora gidilmeli sorusu devamlı sorulan sorulardandır. Öncelikle söylemem gerekir ki kızlık zarı ile ilgilenen branş kadın hastalıkları ve doğum branşıdır. Dolayısıyla kızlık zarı muayeneniz kadın doğum uzmanı tarafından yapılmalıdır.