Yangın musluklarına her iki yönden kaç metre mesafe içinde park etmek yasaktır?

İçindekiler:

  1. Yangın musluklarına her iki yönden kaç metre mesafe içinde park etmek yasaktır?
  2. Tankere kaç metre mesafede park edilir?
  3. Yol kenarına araba park etmek yasak mı?
  4. Duraklara kaç metre kala park etmek yasaktır?
  5. Durağa kaç metre kala park edilir?
  6. Araç duraklama kaç metre kala park edilir?
  7. Araba durağa kaç metre kala park edilir?
  8. Park Yasakları Nelerdir?
  9. Garaj önüne park etmek yasak mı?
  10. Duraklamanın yasak olduğu yerlerde park etmek yasak mıdır?
  11. Araçların durma ve duraklaması gereken haller dışında bırakılmasına ne denir?
  12. Yerleşim yerleri içinde kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara her iki yönde kaç metre mesafe içinde park etmek yasaktır?
  13. Geçiş yolları üzerinde park etmek yasak mıdır?
  14. Yaya geçidine park etmenin cezası ne kadar?
  15. Yaya geçidine kaç metre park?
  16. Soru 39 Trafik zorunlulukları nedeniyle aracın durdurulmasına ne ad verilir?
  17. Karayolunun diğer bir karayolu veya demiryolunu alttan geçmesini sağlayan yapıya ne denir?
  18. Taşıtlarla ilgili aşağıdaki hallerden hangisi &quot durma&quot örneğidir?
  19. Aşağıdakilerden hangisi park etmenin tanımıdır?
  20. Lastik basıncı ile kat edilen yol arasındaki bağlantı nedir?
  21. Şekildeki karşılaşmada hangi araç öncelikle geçiş hakkını kullanmalıdır?
  22. Duraklama ne demek?
  23. Duraklamanın yasak olduğu yerler nerelerdir?
  24. 88 89 kuralı nedir?

Yangın musluklarına her iki yönden kaç metre mesafe içinde park etmek yasaktır?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 61/1-d maddesine göre taşıt yolu üzerinde belirlenmiş olan yangın musluklarına her iki yönden de 5 (Beş) metrelik mesafe içinde aracınızı park ederseniz, 108 TL idari para cezası ile cezalandırılırsınız.

Tankere kaç metre mesafede park edilir?

Bu araçların sürücüleri; yerleşim birimleri dışındaki karayollarında diğer araçlara en az 50 metre mesafe bırakarak izlemek ve duraklama halinde aralarında 20 metrelik mesafe bulundurmak zorundadır.

Yol kenarına araba park etmek yasak mı?

Karayolları Trafik Kanunu'na göre 61/1-a maddesi: Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasak olduğu yerlerde park etmek yasaktır. ... Hatalı park eden araçlar, trafik ekiplerince otoparka çekilebilir. Aracınızı çıkarmak için masrafları ödemeniz gerekmektedir.

Duraklara kaç metre kala park etmek yasaktır?

Duraklara 15 metre kuralı bulunuyor. Durakların 15 metre öncesine ya da sonrasına park etmek yasak.

Durağa kaç metre kala park edilir?

Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara her iki yönden 15 metre mesafe içinde park etmek yasak.

Araç duraklama kaç metre kala park edilir?

Duraklamanın yasaklandığı yerler : 1) İşaretlerle belirlenmiş yerlerde duraklama yasaktır. 2) Kurallara uygun olarak park etmiş veya duraklamış araçların yol tarafında duraklamak yasaktır. 3) İşaret levhalarına yerleşim yeri içinde 15 m. yerleşim yeri dışında 100 m. mesafe içinde duraklama yasaktır.

Araba durağa kaç metre kala park edilir?

Belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay gibi yolcu taşıtlarının duraklarına 15 m mesafede, yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş ve çıkışlarına 5 m mesafede park eden araçlar çekilecek.

Park Yasakları Nelerdir?

Park Yasağı Nedir, Nasıl Uygulanır?

  • Geçiş yolları üzerinde ya da önünde durmak,
  • Yangın musluklarının etrafında bulunmak,
  • Kamu hizmeti için yolcu taşımacılığı yapan belediye otobüsü gibi araçların duraklarının olduğu bölgenin 15 metre önünde ya da arkasında park etmek,
  • Fabrika ve atölye gibi iş alanlarının giriş çıkışını engellemek,

Garaj önüne park etmek yasak mı?

Aslında özel, hususi garaj önüne park eden araçlarla ilgili net bir madde bulunmuyor Trafik Kanunu'nda. ... Yasaklara aykırı şekilde park edilen araçlar, trafik zabıtasınca kaldırılabilir, ve bu kaldırma işlemine ve trafik parkında geçirdiğiniz sürenin park masrafını ödemeden aracınız teslim alamazsınız.

Duraklamanın yasak olduğu yerlerde park etmek yasak mıdır?

Yerleşim yeri içinde 15 metre, yerleşim yeri dışında 100 metre mesafede işaret levhalarına veya park izni verilen yerler dışında, Yerleşim yeri içinde 5 metre, yerleşim yeri dışında 100 metre mesafede kavşakların, rampaların, tünellerin ve bağlantı yollarının giriş ve çıkışlarında duraklamak kesinlikle yasaktır.

Araçların durma ve duraklaması gereken haller dışında bırakılmasına ne denir?

Araçların durma ve duraklama halleri dışında, genelde uzun süreli olarak bekletilmek üzere bırakılmasına ne ad verilir? sorunun cevabı "Park etme " dır.

Yerleşim yerleri içinde kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara her iki yönde kaç metre mesafe içinde park etmek yasaktır?

h) İşaret levhalarına, yaklaşım yönünde ve park izni verilen yerler dışında; yerleşim birimi içinde 15 metre ve yerleşim birimi dışında 100 metre mesafede, ı) Zorunlu haller dışında yerleşim yerleri dışındaki karayollarında, taşıt yolu üzerinde, Duraklamak yasaktır.

Geçiş yolları üzerinde park etmek yasak mıdır?

Geçiş yolları üzerinde ya da önünde park etmek. ... Kamu hizmeti için yolcu taşımacılığı yapan belediye otobüsü gibi araçların duraklarının olduğu bölgenin 15 metre önünde ya da arkasında park etmek ve onların duraklamasına engel olmak.

Yaya geçidine park etmenin cezası ne kadar?

Yaya Geçidine Park Etmenin Cezası Kaç Lira? Yaya geçidine aracınızı park ettiniz ve bu durum bir görevli tarafından fark edildi bu durumda aracınıza hatalı park nedeniyle 144 TL ceza kesilir. Bu cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda % 25 oranında indirim uygulanır ve toplam 108 TL para cezası kesilir.

Yaya geçidine kaç metre park?

Yaya geçidine uzaklık Araba sadece ondan en az 5 metre mesafede durdurulabilir. Mesafe yaya işaretinden araca kadar hesaplanır. Herhangi bir işaret yoksa, saymanın başladığı zebraya odaklanmak gerekir. Bunu yasaklayan ilave park kuralları olduğu unutulmamalıdır.

Soru 39 Trafik zorunlulukları nedeniyle aracın durdurulmasına ne ad verilir?

Durma: Kırmızı ışık, yetkililerin dur işareti, yol kapanması gibi her türlü trafik zorunlulukları nedeni ile aracın durdurulmasına “durma” denir.

Karayolunun diğer bir karayolu veya demiryolunu alttan geçmesini sağlayan yapıya ne denir?

ALT GEÇİT : Karayolunun, diğer bir karayolu veya demiryolunu alttan geçmesini sağlayan yapıdır. ... DEMİRYOLU GEÇİDİ (Hamzemin Geçit) : Karayolu ile demiryolunun aynı seviyede kesiştiği bariyerli veya bariyersiz geçitlerdir.

Taşıtlarla ilgili aşağıdaki hallerden hangisi &quot durma&quot örneğidir?

Taşıtlarla ilgili aşağıdaki hallerden hangisi "durma" örneğidir? D şıkkı durmadır. "DURMA : Her türlü trafik zorunlulukları (kırmızı ışık, yetkililerin dur işareti, yol kapanması gibi- nedeni ile aracın durdurulmasıdır.

Aşağıdakilerden hangisi park etmenin tanımıdır?

Park Etme: Eğer aracın motorunun durdurulup uzun süreli bekletilmek üzere bırakılmasına park etme denir.

Lastik basıncı ile kat edilen yol arasındaki bağlantı nedir?

Lastik basıncı düştükçe kat edilen mesafe azalır. Lastik basıncı düştükçe kat edilen mesafe artar. Lastik basıncı arttıkça kat edilen mesafe azalır. Lastik basıcı ile kat edilen mesafe arasında bir bağlantı yoktur.

Şekildeki karşılaşmada hangi araç öncelikle geçiş hakkını kullanmalıdır?

Şekildeki karşılaşmada öncelikle görev hâlindeki itfaiye aracının geçmesi gerekir.

Duraklama ne demek?

Duraklama: Trafik zorunlulukları dışında araçların, insan indirmek ve bindirmek, eşya yüklemek, boşaltmak veya beklemek amacı ile kısa bir süre için durdurulmasına “duraklama” denir.

Duraklamanın yasak olduğu yerler nerelerdir?

Duraklamanın Yasak Olduğu Yerler; Duraklamanın yasak olduğu trafik işaretleriyle belirtilmiş olduğu yerlerde,sol şeritte, yaya, okul ve demir yolu geçitlerinde,kavşaklarda, tünellerde, rampalarda, köprülerde, bağlantı yollarında ve buralara yerleşim yerleri içinde 5m., yerleşim yerleri dışında 100 metre mesafe içinde, ...

88 89 kuralı nedir?

Örneğin, 90 km./s hızla giden bir aracın öndeki aracı takip mesafesi 45m. dir. Takip mesafesi aynı zamanda, takip eden aracın 2 saniyede kat edeceği yol uzunluğu kadardır. Bu sürenin tespitinde, 88-89 yöntemi kullanılır. (Bu sayılar aralıksız söylendiğinde aradan iki saniye geçmektedir.