Öğretim üyeleri ne kadar maaş alıyor?

İçindekiler:

  1. Öğretim üyeleri ne kadar maaş alıyor?
  2. Öğretim Görevlisi nasıl atanır?
  3. Öğretim görevlisi olmak için ALES şart mı?
  4. Üniversitelerde kadro nasıl açılır?

Öğretim üyeleri ne kadar maaş alıyor?

Rapora göre medyan net ücretler şöyle: Profesör 10.162 TL, Doçent 8.186 TL, Dr. Öğretim Üyesi 6.586 TL, Öğretim Görevlisi 4.680 TL, Araştırma Görevlisi 3.580 TL.

Öğretim Görevlisi nasıl atanır?

Yüksek lisans öğrencisi, mezun ya da doktora öğrencisi olma şartı var. ALES minimum 70 ve dil puanı ile başvuru yapacaksınız. Yazılı sınan ve en başarılı olan kadroya atanır. Öğretim üyesi ve öğretim elemanı karıştırılıyor.

Öğretim görevlisi olmak için ALES şart mı?

Doktora veya sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanların, tıpta veya diş hekimliğinde uzmanlık eğitimini tamamlayanların ve yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanların bu Yönetmelik kapsamındaki öğretim elemanı kadrolarına başvurularında ALES ...

Üniversitelerde kadro nasıl açılır?

Devlet üniversitelerinde, bölümler akademisyen ihtiyaçlarını rektörlüğe bildirirler. Üniversite Yönetim Kurulu'na gelen personel talepleri incelenerek karara bağlanır. Açılmasına karar verilen kadrolar YÖK'ün onayına sunulur. YÖK'ün onayından sonra gazetelere ilana çıkılarak alım süreci başlatılır.