Seyahat acentası hizmetleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Seyahat acentası hizmetleri nelerdir?
  2. Kaç çeşit seyahat acentası vardır?
  3. Tur operatörlüğü nedir ne yapar?
  4. Seyahat acentası kavramı nasıl ortaya çıkmıştır?
  5. Seyahat acentaları neden tercih edilir?
  6. Seyahat acentaları hangi kanuna bağlı olarak kurulur?
  7. Türkiye'de tur operatörü var mı?
  8. Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü nedir?
  9. Ilk seyahat acentasını kim kurmuştur?
  10. Yabancılar Türkiyede Seyahat Acentası açabilir mi?
  11. Turizm acentası açmak için neler gerekli?
  12. Seyahat acentesi kimler açabilir?
  13. Yabancılar Türkiyede seyahat Acentası açabilir mi?
  14. Seyahat acentası enformasyon memuru nedir?
  15. A grubu seyahat acentası ne iş yapar?
  16. Seyahat Acentası ve Tur Operatörü nedir?
  17. Niteliğine göre turlar nelerdir?
  18. Seyahat acentalarının yasal yükümlülükleri nelerdir?
  19. Ilk turizm seyahat organizasyonu kim tarafından ne zaman yapılmıştır?

Seyahat acentası hizmetleri nelerdir?

Seyahat acentaları, kâr amacı ile turistlere turizm ile ilgili bilgiler vermeye, paket turları ve turları oluşturmaya, turizm amaçlı konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetlerini görmeye yetkili olan, oluşturduğu ürünü kendi veya diğer seyahat acentaları vasıtası ile pazarlayabilen ticarî kuruluşlardır.

Kaç çeşit seyahat acentası vardır?

a) A Grubu Seyahat Acentası: Tüm seyahat acentalığı hizmetlerini yapar. b) B Grubu Seyahat Acentası: Kara, deniz ve hava ulaştırma araçlarına ilişkin rezervasyon ve bilet satışı hizmetleri ile A grubu seyahat acentalarının düzenledikleri turların biletlerinin rezervasyonunu ve satışını yapar.

Tur operatörlüğü nedir ne yapar?

Kendi başına ya da grup çalışması halinde; konaklama, ulaştırma, yiyecek, içecek gibi turizm hizmetlerini bir araya getirip, paket ürün oluşturarak, bu ürünü doğrudan veya kurumlar aracılığıyla tüketiciye pazarlama ve satış yapma bilgi becerisine sahip kişilere "Tur operatörü” denir.

Seyahat acentası kavramı nasıl ortaya çıkmıştır?

Modern seyahat acentesi ilk olarak 19. yüzyılın ikinci yarısında 1758'de Cox & Kings Ltd.'nin kuruluşu olarak kök salmıştır. 1970 yılında Cox & Kings, kurulan en uzun seyahat şirketi gibi, seyahat ve turizm işine odaklandı.

Seyahat acentaları neden tercih edilir?

Seyahat Acentaları genel kapsamıyla: 1- Turistlere kar amacı ile hizmet verirler 2- Kara, deniz ve hava ulaĢım araçları ile turistlere ulaĢım imkânları sağlarlar 3- Turistlere gereken ve ihtiyaç duydukları bilgileri verirler.

Seyahat acentaları hangi kanuna bağlı olarak kurulur?

Seyahat acentaları, işletme belgesi almak sureti ile seyahat acentalığı faaliyeti yapabilirler. 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri saklıdır.

Türkiye'de tur operatörü var mı?

Türkiye'de 80'li yıllarda Duru Turizm, İrem Tur, Asya Tur, Setur, Tura Turizm en büyük Tur Operatörleri olurken, günümüze gelindiğinde Setur ve Tura Turizm aynı istikrarını sürdürmekte fakat diğer markalar çeşitli gerekçelerden dolayı faaliyetlerini durdurmuşlardır.

Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü nedir?

Kâr amacı ile turistlere turizm ile ilgili bilgiler veren, paket turları ve turları oluşturan, turizm amaçlı konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetlerini gören, oluşturduğu ürünü kendi veya diğer seyahat acentaları vasıtası ile pazarlayabilen acentalardır.

Ilk seyahat acentasını kim kurmuştur?

1840 yılından itibaren T. Cook trenle grup gezileri düzenlemeye başlar. Düzenli olarak seyahat tertipleyen ilk seyahat acentası işletmecisi Thomas Cook'tur. İlk olarak 1841 yılında Leicester-Loughborough ara- sında bir dernek için gezi düzenleyerek seyahat acentacılığını başlatmıştır.

Yabancılar Türkiyede Seyahat Acentası açabilir mi?

Şubeler Madde 6 – Seyahat acentaları yurt içinde ve yurt dışında sürekli veya geçici şubeler açabilirler. Şube açacak seyahat acentaları bu hususu Bakanlığa bildirmeye ve kuruluş izni almaya mecburdurlar.

Turizm acentası açmak için neler gerekli?

Kimlik Numarası ve adli sicil beyanı aslı, Tüzel kişiliği temsile yetkili kişi veya kişilerin imza sirküleri aslı veya onaylı sureti. Seyahat acentaları Yönetmeliği'nin 35.nci maddede belirtilen personeline ait belge, Ek-3'de yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu İşyeri kodu ve T.C.

Seyahat acentesi kimler açabilir?

Turizm Seyahat Acentesi Kurma Aşamaları Seyahat acentesi açmak için vergi levhası ve işletme evraklarına sahip olmak isteyen tüzel şahıslar, isim tescil belgesi ve dilekçe ile seyahat acentesi unvanına sahip olmak için Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm bakanlığının ilgili mercilerine başvurmak gerekiyor.

Yabancılar Türkiyede seyahat Acentası açabilir mi?

Şubeler Madde 6 – Seyahat acentaları yurt içinde ve yurt dışında sürekli veya geçici şubeler açabilirler. Şube açacak seyahat acentaları bu hususu Bakanlığa bildirmeye ve kuruluş izni almaya mecburdurlar.

Seyahat acentası enformasyon memuru nedir?

Haber alma-verme, haberleşme eylemleri ile ilgilidir. Enformasyon memurları, afet yönetim merkezinde görev yapan devlet memurlarına verilen isimdir. Bu birimde çalışan personel, afet yönetimiyle ilgili işlemler yapmaktadır. Ayrıca her seyahat acentesinde de görev yapan bu personel büyük sorumluluklar üstlenmektedir.

A grubu seyahat acentası ne iş yapar?

a) A Grubu Seyahat Acentası: Tüm seyahat acentalığı hizmetlerini yapar. b) B Grubu Seyahat Acentası: Kara, deniz ve hava ulaştırma araçlarına ilişkin rezervasyon ve bilet satışı hizmetleri ile A grubu seyahat acentalarının düzenledikleri turların biletlerinin rezervasyonunu ve satışını yapar.

Seyahat Acentası ve Tur Operatörü nedir?

Tur operatörlerinin seyahat acentalarına göre farklılığı iki temel alanda ortaya çıkar: Tur operatörü seyahat hizmetlerini birleştirerek oluşturduğu paket tur şeklindeki turistik ürünü satar. Bu nedenle, seyahat acentaları perakendeci aracı; tur operatörü ise toptancı aracı, hatta bir anlamda üreticidir.

Niteliğine göre turlar nelerdir?

Niteliklerine Göre Paket Turlar
  • Bağımsız Tur.
  • Tur Çeşitleri.
  • Rehberli tur.
  • Paket tur Çeşitleri.
  • Etnik turizm.
  • Özel İlgi turizmi.

Seyahat acentalarının yasal yükümlülükleri nelerdir?

1- Müşterinin kaza ve hastalık halinde çıkış noktasına dönüş masraflarını, 2- Her türlü kazadan doğan zararını ve tedavi masraflarını, poliçe limiti kadar karşılayacak şekilde sigorta ettirilebileceğini bildirmekle yükümlüdürler.

Ilk turizm seyahat organizasyonu kim tarafından ne zaman yapılmıştır?

1841 yılında İngiltere'nin Leicester kentine, 20 km uzaklıktaki bir alanda düzenlenen festivale, 571 kişilik bir turist kafilesini götürmüştür. Bu fikri ve hareketiyle modern anlamda ilk turizm hareketini başlatmıştır. 1 şiline düzenlediği bu turdan hiç kar elde edememiş ve ilk tur düzenleyen kişi olmuştur.