Doğum sonrası kaç ay ücretsiz izin?

İçindekiler:

  1. Doğum sonrası kaç ay ücretsiz izin?
  2. Doğumdan sonra ücretsiz izin nasıl alınır?
  3. Ücretsiz doğum izni görevden sayılır mı?
  4. Ücretsiz izin öncesi rapor alınır mi?
  5. Ücretsiz izin süreleri hizmetten sayılır mı?
  6. Doğum yapan memura doğum izni bitiminden itibaren ne kadar süre ücretsiz izin verilebilir?
  7. Pandemi sürecinde ücretsiz izinde sigorta yatar mı?
  8. Ücretsiz izin iptal edilir mi?

Doğum sonrası kaç ay ücretsiz izin?

Aynı maddenin 6. fıkrasında da, “İsteği halinde kadın işçiye, 16 haftalık sürenin tamamlanmasından (Çoğul gebelik halinde 18 hafta) sonra 6 aya kadar ücretsiz izin verilir” hükmü düzenlenmiştir.

Doğumdan sonra ücretsiz izin nasıl alınır?

Ücretsiz İzin: Doğumdan sonra istirahat süresinin bitiminden itibaren 6 ay içinde çalışanın ücretsiz izin hakkı vardır. Bu izni kullanmadan en az 1 ay önce işverene yazılı bildirimde bulunmak gerekir. Çalışan doğum raporu bitiminden sonra tekrar çalışmaya başlayıp, henüz 6 ay geçmemişse ücretsiz iznini talep edebilir.

Ücretsiz doğum izni görevden sayılır mı?

Ücretsiz izin hakkı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereği olmaktadır. Doğum nedeniyle ücretsiz izin kullanan kadın memur bu süresini Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlanmak suretiyle hizmetlerine ilave ettirebilir.

Ücretsiz izin öncesi rapor alınır mi?

İşyerinden sigorta çıkışı verilmemiş olmakla birlikte ücretsiz izinde olduğu için SGK'ya aylık sıfır (0) gün ve kazanç üzerinden bildirilen işçi, eğer 4857 sayılı İş Kanunundan doğan ücretsiz izin hakkını kullanıyorsa, yani işçinin kullanmakta olduğu ücretsiz izin İş Kanununda doğuyorsa, bu süre içinde istirahat raporu ...

Ücretsiz izin süreleri hizmetten sayılır mı?

Ücretsiz izin süresinde, emeklilik için gerekli olan ve uzun vadeli sigorta kolları olarak tanımlanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortasına prim ödenmediğinden, ücretsiz izin süreleriniz emekliliğiniz için gereken 25 yıllık fiili hizmet süresine sayılmaz. 25 yıllık fiili hizmet süresi hesabına fiilen uzun vadeli ...

Doğum yapan memura doğum izni bitiminden itibaren ne kadar süre ücretsiz izin verilebilir?

B) Doğum yapan memura, 104 üncü madde uyarınca verilen doğum sonrası analık izni süresinin veya aynı maddenin (F) fıkrası uyarınca verilen izin süresinin bitiminden; eşi doğum yapan memura ise, doğum tarihinden itibaren istekleri üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin verilir." hükmü yer almaktadır.

Pandemi sürecinde ücretsiz izinde sigorta yatar mı?

Pandemi ücretsiz izin döneminde, çalışanlar adına emekliliğe esas uzun vadeli sigorta kolları primleri ödenmemektedir. Bu süre boyunca genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanmaktadır.

Ücretsiz izin iptal edilir mi?

İşveren tarafından ücretsiz izne ayrılmak, çalışana haklı nedenle fesih hakkı vermiyor. Diğer bir deyişle, pandemi döneminde ücretsiz izne çıkarılan çalışan, iş sözleşmesini bu gerekçeyle haklı nedenle feshedemiyor ve kıdem tazminatını alarak işten ayrılamıyor.