Artvin'de yetişen tarım ürünleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Artvin'de yetişen tarım ürünleri nelerdir?
  2. Rize'de hangi meyve yetişir?
  3. Rize ilinin geçim kaynakları nelerdir?
  4. Antalyada en çok ne yetişir?
  5. Dünyanın en güzel fındığı nerede yetişir?
  6. Afyon neyi ile meşhur?

Artvin'de yetişen tarım ürünleri nelerdir?

Ticari ve ekonomik açıdan en önemli tarımsal ürünler tütün, mısır, buğday, üzüm, zeytin ve cevizdir. Mısır, ilin hemen her yerinde yetiştirilmektedir.. Buğday, arpa gibi tahıl ürünleri daha çok Ardanuç, Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde üretiliyor.

Rize'de hangi meyve yetişir?

  • Armut.
  • Badem.
  • Elma.
  • Erik.
  • Kayısı
  • Zeytin.

Rize ilinin geçim kaynakları nelerdir?

Rize nüfusunun yaklaşık %70'i tarım ile uğraşır. Yayla ve platolarda hayvancılık yapılmakla birlikte arıcılık oldukça gelişmiştir. Özellikle İkizdere'nin Anzer balı meşhurdur ve çok değerlidir. Rize kıyılarında balıkçılık ana geçim kaynaklarından biridir.

Antalyada en çok ne yetişir?

Tarım ürünleri içinde en çok buğday, arpa ve yulaf yetişmektedir. Ayrıca pamuk, susam, soğan, yer fıstığı, nohut, 35 bin hektar üzerinde sebze yetişmektedir. Seracılıkta en ileri olan ilimizdir. 32 bin hektarlık seralarda domates, biber, fasulye, patlıcan, hıyar, kavun ve karpuz yetiştirilir.

Dünyanın en güzel fındığı nerede yetişir?

Türkiye'nin en iyi fındığı, Giresun'da; Giresun'un en iyi fındığı ise, Tirebolu'da yetişir. Giresun - Tirebolu'nun en iyi fındığı ise, Karakaya bölgesinde yetişmektedir.

Afyon neyi ile meşhur?

Afyon'un neyi meşhur, yöresel yemekleri, en ünlü yiyecekleri ve mutfak kültürü burada. Manda sütü ve inek sütünden yapılan Afyon'un meşhur kaymağı tatlıların ve kahvaltıların vazgeçilmez bir parçasıdır. Sucuk denilince akla gelen iki şehrimizden biri de Afyon'dur.