Noodle hangi ülkeye ait?

İçindekiler:

  1. Noodle hangi ülkeye ait?
  2. Noodle Türk mü?
  3. Noodle türkiyeye ne zaman geldi?
  4. Oba Mie noodle kimin?

Noodle hangi ülkeye ait?

Uzmanlara göre yaklaşık 4000 yıl evvel Çin'de buğday tozu (bugünkü haliyle un) ve suyun karıştırılması ile elde edilen ekmek hamurunun bükülüp uzatılmasıyla ortaya çıkan noodle'lar bugünlerde birçok farklı unla hazırlanabiliyor.

Noodle Türk mü?

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, konuyla ilgili attığı tweet'e göre noodle'ın kökleri Orta Asya'ya dayanıyor. Ülker tweet'inde, "Kökü Orta Asya Türklerine uzanan çabuk erişte (noodle) raflarda. Japon ortağımız Nissin'le birlikte Türkiye'de ürettik" dedi.

Noodle türkiyeye ne zaman geldi?

Türkiye'nin ilk yerli noodle markası Nudo, 2014 yılında piyasaya sunularak grubumuzun perakende sektöründeki ilk taşıyıcı markası oldu ve daha ilk yılında %25 pazar payına ulaşarak hem pratik hem de sağlıklı bir yiyecek alternatifi olduğunu kanıtladı.

Oba Mie noodle kimin?

2005 Yılında ÖZGÜÇLÜ AİLESİ tarafından satın alınan OBA Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş. Gaziantep 4.Organize sanayi bölgesinde 110.000 m'2 açık, 65,000.m'2 kapalı alana sahip tesislerinde en son İtalyan teknolojisi ve yüksek kapasitesi ile dünya standartlarında üretim yapmaktadır.