Apartman ortak kullanım alanları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Apartman ortak kullanım alanları nelerdir?
  2. Apartman yöneticimiz yok ne yapalım?
  3. Site yönetim kararı kaç kişi ile alınır?
  4. Apartman ortak alan işgali nereye şikayet edilir?
  5. Apartman yöneticisi kendi başına karar alabilir mi?
  6. Apartman yöneticiliği için nereye başvurulur?
  7. Apartman yöneticisi toplantı yapmazsa ne olur?
  8. Site yönetim kararı nasıl alınır?
  9. Site genel kurul çağrısı nasıl yapılır?
  10. Ortak kullanım alanı işgali nereye şikayet edilir?
  11. Ortak kullanım alanları nasıl kullanılır?
  12. Bahçe ortak kullanım alanı mıdır?
  13. Apartman Yöneticisi hesap vermezse ne olur?

Apartman ortak kullanım alanları nelerdir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 4.maddesine göre apartmanlarda ortak kullanıma alanları şöyle;
  • - Temeller ve ana duvarlar.
  • - Taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş
  • - Kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar.
  • - Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar.
  • - Tavan ve tabanlar.
  • - Avlular.
  • - Genel giriş kapıları
Daha fazla öğe...

Apartman yöneticimiz yok ne yapalım?

Toplantı yapılmaması ya da toplantıda yönetici konusunda doğan anlaşmazlıktan kaynaklı apartmana yönetici seçilememesi durumunda konu, kat maliklerinden birinin başvurusu ile apartmanın bulunduğu yerin sulh mahkemesine intikal ediyor.

Site yönetim kararı kaç kişi ile alınır?

IV. KMK Madde 30; kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanır ve oy çokluğuyla karar verir.

Apartman ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Eğer işgal varsa önce belediyeye şikayet dilekçesi vereceksiniz. Belediyenin yanıtına göre sulh hukuk mahkemesinde müdahalenin menni davası açacaksınız.

Apartman yöneticisi kendi başına karar alabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartman yöneticisinin görevi tek başına karar almak değil; Kat malikleri tarafından verilen kararları yerine getirmek oluyor.

Apartman yöneticiliği için nereye başvurulur?

Apartmanda yöneticilik yapacak kişiler kat malikleri tarafından seçilecek. Kat maliklerinin anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaması durumunda taşınmaza en yakın sulh hukuk mahkemesince yönetici seçiliyor.

Apartman yöneticisi toplantı yapmazsa ne olur?

Apartman yöneticisinin toplantı yapmamasına karşın, kat malikleri imza toplayarak, genel kurulu toplantıya çağırabiliyor. ... Kat maliklerinin isteği üzerine bu konuda Sulh Mahkemesi'ne başvurabiliyor.

Site yönetim kararı nasıl alınır?

Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanır ve oy çokluğuyla karar verir. Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur.

Site genel kurul çağrısı nasıl yapılır?

Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartiyle, kat malikleri kurulu her ...

Ortak kullanım alanı işgali nereye şikayet edilir?

Kat maliki ortak yerde bulunan müdahalesine son vermezse bu durumda her bir kat malikinin hakimin müdahalesini isteyerek müdahalenin önlenmesini ve eski hale getirilmesini isteme hakları bulunmaktadır. Bu dava için yargılama yapmaya görevli mahkeme Sulh Hukuk Mahkemesi'dir.

Ortak kullanım alanları nasıl kullanılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda ortak kullanım alanları ve tasarrufu ile ilgili hükümlere yer veriliyor. Taşınmazlar üzerinde bağımsız bölümlerin harici olarak tüm maliklerin kullanımına ayrılan ortak kullanım alanları kat malikleri tarafından kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle kullanılabiliyor.

Bahçe ortak kullanım alanı mıdır?

Ortak bahçenin nasıl kullanılması gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıkça belirtiliyor. Kanunda belirtilene göre, bahçe katındaki daire sahiplerinin tapusunda bahçenin kullanımıyla ilgili herhangi bir bilgi yoksa burası ortak alan olarak kabul ediliyor.

Apartman Yöneticisi hesap vermezse ne olur?

Apartman yöneticisi hesap vermezse ne olur? ... Yönetici kendisine yapılan isteme rağmen hesap vermiyorsa, kat maliki bu durumda hakimden müdahelesini isteyebiliyor. Kat maliki Sulh Hukuk Mahkemesine giderek, yöneticiye karşı dava açabiliyor.