Akıllı lens kaç yaşında takılır?

İçindekiler:

  1. Akıllı lens kaç yaşında takılır?
  2. Göz içi lens kaç numaraya kadar kullanılır?
  3. Göz içi mercek kimlere uygulanır?
  4. Tek odaklı lens nedir?

Akıllı lens kaç yaşında takılır?

Akıllı lens kaç yaşında takılabilir? Akıllı lens uygulanması için normal şartlarda ilk uygulama yaşı kırk olarak önerilmektedir. Uygulama zorunluluğunun bulunması durumunda ileri derece göz hastaları için daha erken yaşlarda akıllı lens ameliyatı yapılabilmektedir.

Göz içi lens kaç numaraya kadar kullanılır?

Göz bozukluklarının tedavisinde önemli bir yenilik olan göz içi lensleriyle 30 numaraya kadar olan bozukluklar tedavi edilebiliyor. 10 numaraya kadar olan miyopların tedavisi lazerle (wave front femtolasik tekniğiyle), 10 numaranın üzerindekilerin tedavisiyse Eye PCL göz içi lensle yapılıyor.

Göz içi mercek kimlere uygulanır?

Hipermetrop, miyop, astigmat gibi görme bozukluklarının tedavisinde excimer lazer uygulamalarının yanı sıra kullanılan yöntemlerden biri de göz içi lens operasyonlarıdır. Göz içi lens operasyonları lazer tedavisi için uygun kornea kalınlığına sahip olmayan ve ileri derecede göz bozukluğu olan hastalarda uygulanabilir.

Tek odaklı lens nedir?

Bunlardan ilki monofokal (tek odaklı) lenslerdir. Monofokal lensler tek bir mesafeden en iyi görüşü sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Monofokal lens tercih edilen hastalarda çoğunlukla göz içi merceği uzak görüş için ayarlanır ve yakın görüş için okuma gözlüğü verilir.