DGS Açıköğretim var mı?

İçindekiler:

  1. DGS Açıköğretim var mı?
  2. Dikey Geçiş fark dersleri nedir?
  3. DGS AÖF kayıtları ne zaman?
  4. Dikey Geçiş AÖF kaçıncı sınıftan başlar?
  5. AÖF intibak dersleri nelerdir?
  6. AÖF dikey geçiş nasıl olur?

DGS Açıköğretim var mı?

Meslek yüksekokulu mezunları ile Açıköğretim fakültesi önlisans programlarından mezun olanlar, kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyen adayların Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmelerine gerek yoktur.

Dikey Geçiş fark dersleri nedir?

Fark dersler öğrencilerin mevcut dönem derslerine ek olarak aynı dönem içinde verilmektedir. Kimlerin fark ders alıp almayacağı mezun olduğu önlisans bölümüne göre belirlenmektedir. Aşağıdaki tabloda DGS ile 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapan öğrencilerin hangi fark derslerini hangi dönemde alacağı yazılıdır.

DGS AÖF kayıtları ne zaman?

Buna göre Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Lisans Programlarına 2021 DGS ile kayıt hakkı kazanan ancak yükseköğretim kurumlarından yukarıda açıklanan nedenlerle mezun olamayan adayların durumlarını belgelemeleri halinde 22- tarihleri arasında kayıtları yapılacaktır.

Dikey Geçiş AÖF kaçıncı sınıftan başlar?

Kaçıncı sınıftan başlayacağım? DGS sonuçları ile Fakültemiz programlarına kayıt yaptıran öğrencilerimiz üçüncü sınıftan öğrenimlerine devam ederler.

AÖF intibak dersleri nelerdir?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemindeki programlarda okutulan derslerde yapılan değişiklikler, ders intibakı olarak tanımlanmaktadır. Ders intibakı; ders adı, ders kodu, dersin yarıyılı değişiklikleri, bir dersin başka bir ders ile değiştirilmesi, dersin kaldırılması ve yeni ders eklenmesi işlemleridir.

AÖF dikey geçiş nasıl olur?

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı başvuruları elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.