Nişan yüzüklerini takarken ne söylenir?

İçindekiler:

  1. Nişan yüzüklerini takarken ne söylenir?
  2. Söz yüzüğü nasıl takılır?
  3. Nişan yüzükleri nasıl takılır?
  4. Söz yüzüğü nasıl kesilir?
  5. Yüzüğü kim takar?
  6. Nişanda geline ve damada ne takılır?
  7. Nişanlıyken Tektaş hangi ele takılır?

Nişan yüzüklerini takarken ne söylenir?

Nişan Yüzük Takma Konuşması Örnekleri “Evliliğin temeli olarak atılan bu merasimde, yüzükleri takma görevine beni layık gören (gelinin adı) ve (damadın adı) ile ailelerine sonsuz teşekkür ediyorum. ... Aile binasını ayakta tutan harç da sevgi ve ilgidir. Evlatlarım, sevginizi paylaşmaktan korkmayın!

Söz yüzüğü nasıl takılır?

Söz yüzükleri evlilik öncesi takılan bir yüzük olduğu için sağ elin yüzük parmağına takılır. Söz töreninde takılan tektaşını da evliliğe kadar sağ elinin yüzük parmağında kullanmalısın.

Nişan yüzükleri nasıl takılır?

Geleneksel olarak nişan yüzüğü, sağ elin yüzük parmağına takılmalıdır. Nişan töreninizde tek bir taş yüzüğünüz varsa tek taş üzerine nişan yüzüğünü takacak şekilde de kullanabilirsiniz. Nişanlılar evlendikleri zaman ise sağ yüzük parmaklarına taktıkları yüzük sol yüzük parmaklarına geçecektir.

Söz yüzüğü nasıl kesilir?

Genellikle erkek tarafından bir aile büyüğü, iyi dilekleriyle bir konuşma yaparak yüzükleri takar ve yüzükleri birbirine bağlayan kırmızı kurdeleyi keser. Söz yüzükleri sağ elin yüzük parmağına, alyans ise evlendikten sonra sol elin yüzük parmağına takılır.

Yüzüğü kim takar?

Nişan yüzüğü, söz yüzüğü gibi aile bireyleri arasında yapılan bir törenle birlikte çiftin parmaklarına takılır. Nişan yüzüklerini genellikle kız tarafının yüzüğünü erkek, erkek tarafınınkini kız alır.

Nişanda geline ve damada ne takılır?

Nişanda geline damadın ailesi tarafından bir takı seti veya 2-3 adet bilezik takılmaktadır. Bu elbette yöreden yöreye değişiklik gösterebilir. Bazı nişan törenlerinde ise gelin adaylarımıza yalnızca nişan yüzüğü ile bir bilezik veya künye de takılabiliyor.

Nişanlıyken Tektaş hangi ele takılır?

Tektaş Hangi Ele Takılır? Evlilik teklifi esnasında tercih edilen tektaş yüzükler sağ elin yüzük parmağına takılmalıdır. Sözlü ya da nişanlıyken sağ elde kullanılan tek taş yüzük, evlilik olduktan sonra sol elin yüzük parmağına geçmektedir.