Provokatif ne demekdir?

İçindekiler:

  1. Provokatif ne demekdir?
  2. Provokatif ne demek tip?
  3. Provokatör ne demek TDK?
  4. Fütürizm kelime anlami nedir?
  5. Avangart biri ne demek?
  6. Infial olur ne demek?
  7. Fütürizm diğer adı nedir?
  8. Infal ne demek TDK?
  9. Münferit varlık ne demek?
  10. Fütürizm neyi savunur?

Provokatif ne demekdir?

Provokatif ne demekdir? İnsanı bir şey yapmaya heveslendiren. Provocative.

Provokatif ne demek tip?

Provocation terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Provocation teriminin tıbbi anlamı; n. Gizli bir hastalığın sun'i olarak uyandırılması, provokasyon.

Provokatör ne demek TDK?

Türkçe'de kullanılan bir çok kelime söyleyiş ve yazılış biçimlerindeki farklılıklar nedeniyle yanlış yazılır. ... TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'provokatör'dür. PROVOKATÖR NE DEMEK: Kışkırtmacı.

Fütürizm kelime anlami nedir?

Fütüristik, kendi zamanına göre ileriyi öngörebilen, ilerici-modern çizgiler taşıyan demektir. Latin dillerindeki "futur", "futura" kelimelerinden gelir. Mimarlıkta ve tasarımda kullanılan bir terimdir.

Avangart biri ne demek?

Avangart, Fransızca bir kelime. Orijinali 'avantgarde' olan ancak dilimizde 'avangart' diye kendine yer bulan bu kavram, Fransızca askeri bir terim olan 'öncü birlik' sözcüğünden geliyor. Avangart, kültür-sanat ya da politika gibi alanlarda 'yenilikçi' kişiler ya da 'deneysel' işler gibi anlamlar ifade ediyor.

Infial olur ne demek?

Bu bağlamda infial ile bağlantılı tüm kavramların tanımlamalarına Türk Dil Kurumu'nun genel Türkçe sözlüğü ile ulaşılabilmektedir. ... - İnfial: Birine gücenme, ona içerleme ya da kızgınlık duyma. - İnfiale Kapılmak: Kızgınlık ve öfke duymak. - İnfial Uyandırmak: Kızgınlığa yol açacak işler yapmak, öfke yaratmak.

Fütürizm diğer adı nedir?

Fütürizm (Gelecekçilik), 20. yüzyılın başlarında (özellikle 19 arasında) İtalya'da ortaya çıkmış, modern sanat ve toplumsal hareketlerin akımıdır.

Infal ne demek TDK?

- İnfial: Birine gücenme, ona içerleme ya da kızgınlık duyma. ... - İnfial Uyandırmak: Kızgınlığa yol açacak işler yapmak, öfke yaratmak.

Münferit varlık ne demek?

Tek, ayrı, kendi başına olan şey anlamına gelmektedir. "Ama bu münferit hayranlıklar aldatmamalı bizi."

Fütürizm neyi savunur?

Fütürizm, modern yaşantının verdiği heyecanlardan doğan bir edebiyat akımıdır, yenileşmenin tüm olanaklarına açılan bir yönelmedir. Sanatta sürekliliği, değişkenliği, hareketliliği savunan bir akım olarak da bilinir. Bu akımın öncüsü İtalyan şair, romancı, oyun yazarı ve yayın yönetmeni Filippo Tommaso Marinetti'dir.