Devletten hibe arı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Devletten hibe arı nasıl alınır?
  2. Arı kovanı desteği ne kadar?
  3. 2021 arı desteklemesi ne kadar?
  4. Arı fiyatı ne kadar?
  5. Arıcılık kredisi nasıl alınıyor?
  6. Arıcılık belgesini nasil alirim?
  7. 1 kovan arı ne kadar bal verir?
  8. Arıcılıkta iyi para var mı?

Devletten hibe arı nasıl alınır?

Destekler için aranan ilk şart kovan sayısıdır. Hibe desteği alacak işletmelerin en az 30, en fazla 1000 tane arılı kovana sahip olması gerekmektedir. Ayrıca bu işletmelerin Arıcılık Kayıt Sistemine üye olması da gerekmektedir. Hibe desteği için başvuruların üye olunan kooperatife dilekçe ile tamamlanması gerekir.

Arı kovanı desteği ne kadar?

Yetiştiricilere, organik arıcılık destek ödemesine hak kazanan organik arılı kovanlar için kovan başına 10 lira üzerinden destekleme ödemesi yapılacak. Tebliğ, tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

2021 arı desteklemesi ne kadar?

Buna göre, Bakanlık Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilere arılı kovan başına 15 TL, Bakanlıktan üretim izni almış damızlık ana arı üreticilerinden satın alıp kullandıkları damızlık ana arı başına 80 TL destek ödemesi yapılacak. Karar 1 Ocak 2021 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Arı fiyatı ne kadar?

Bu yıl çıtalı arının fiyatını 80 TL olarak belirlediklerini kaydeden Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Türkiye'de 6 yıldır arı fiyatlarını Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği olarak biz belirliyoruz. Bu yıl çıtalı arı fiyatını 80 TL olarak belirledik.

Arıcılık kredisi nasıl alınıyor?

Aylık olarak kredi maliyet oranları hariç sadece %1.41 faiz oranları ile arıcılık kredisi alabilmeniz için öncelik ile mutlaka sektöre yatırım yapmak için sıfırdan başlıyor iseniz en az 50 arılı kovan almanız lazımdır. Sektörde var iseniz de de 50 kovanın üzerine çıkacak şekilde kredi başvurularında bulunması gerekir.

Arıcılık belgesini nasil alirim?

Arıcılık belgesini, Halk Eğitim Merkezleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı kapsamında açılan kurslara başvurup, kursu başarılı bir şekilde bitirdikten sonra arıcılık belgenizi alabilir ve arı yetiştiriciliğine başlayabilirsiniz.

1 kovan arı ne kadar bal verir?

Arıcılara Kurs: 1 Kovandan 30 Kilo Bal Alınabilir.

Arıcılıkta iyi para var mı?

Arıcılık yapan vatandaşlar, yazın çalışıp kışın ise bal satışı yaparak geçimini sağlıyor. Bu işi profesyonel olarak yapanlar ise 200 arı ile yılda 100 bin liraya kadar kazanç elde edebiliyor. Arıcılık yapan vatandaşlar, yaz aylarında çalışıp kış aylarında ise bal satışı yaparak geçimini sağlıyorlar.