Sel hasarı olan araç alınır mı?

İçindekiler:

  1. Sel hasarı olan araç alınır mı?
  2. Sel hasar kaydı ne demek?
  3. Pert kaydı olan araç alınır mı?
  4. Dizel motor su alırsa ne olur?
  5. Araba sele kapılırsa ne olur?
  6. Araç selde kalırsa ne olur?
  7. Araç ağır hasar kayıtlı olunca ne oluyor?
  8. Motor su alırsa ne olur?
  9. Suya giren araba alınır mı?
  10. Suyun içinde kalan araba çalışır mı?
  11. Kısmi su hasarlı ne demek?
  12. Araba Motoru su alırsa ne olur?

Sel hasarı olan araç alınır mı?

Sel Hasarlı Araç Alınır mı? Sel hasarlı bir aracı incelediğinizde sorunsuz çalışabilir. Sanki hiçbir sorunu yokmuş gibi görünebilir ve almak isteyebilirsiniz. Ancak suyun neden olduğu hasar, aracın ömrü boyunca size sorun çıkartacaktır.

Sel hasar kaydı ne demek?

Bunun nedeni ise sel sularında kalmış olan bir aracın elektronik aksamında ciddi sıkıntıların meydana gelecek olmasındandır. Ancak burada bazı araçların elektronik aksamına kadar herhangi bir sıvı temas etmemesi durumunda da sel ya da su hasarlı kaydı oluşturulmaktadır.

Pert kaydı olan araç alınır mı?

Pert araç alacak kişilerin kasko yapılmadığı bilgisini bilmesi gerekiyor. Oldukça riski oluşturacak durumlar olması nedeniyle, pert veya ağır hasar kayıtlı araçlar tercih edilmiyor.

Dizel motor su alırsa ne olur?

Dizel yakıt sistemlerinde su olması çeşitli sorunlara neden olur. Su, çelik ve demir parçaların paslanmasına ve serbest demir oksit parçacıklarının oluşmasına neden olur. Bu pas parçacıkları yakıt filtrelerini kolayca tıkayabilir.

Araba sele kapılırsa ne olur?

Şayet sel seviyesi daha da yükselerek hava filtresi muhafazası konumuna ulaşıyorsa, hava emme kanalı üzerinden motora su emilebilir. Silindirlere su girmesiyle birlikte yanma gerçeklemeyeceği için motor durur ancak motorun iç aksamı hasar görebilir.

Araç selde kalırsa ne olur?

Şayet sel seviyesi daha da yükselerek hava filtresi muhafazası konumuna ulaşıyorsa, hava emme kanalı üzerinden motora su emilebilir. Silindirlere su girmesiyle birlikte yanma gerçeklemeyeceği için motor durur ancak motorun iç aksamı hasar görebilir.

Araç ağır hasar kayıtlı olunca ne oluyor?

Kaza sonrası yapılan ekspertiz raporlarına göre aracın masrafları sıfır değerine yakın bir aralıkta olursa ağır hasarlı olarak işlem görür. Burada aracın yapım masraflarının %70 oranı ve üzerinde çıkması ağır hasar kaydının açılarak trafiğe çıkmasını tehlikeli hale getirir.

Motor su alırsa ne olur?

Pistonların sıkıştırma hareketinde su sıkışamaz ve piston kolu yamulur. Motor çalışmaya devam ederse silindiri berbat eder. Alınan suyun çokluğuna, motorun o anki çalışma devrine göre araç blok dahi patlatabilir.

Suya giren araba alınır mı?

Bazı araçlar çok kısa süreli az miktarda suya maruz kalırken bazıları ise sel felaketlerinde uzun süreler boyunca su altında kalmaktadır. Motor bölümüne ve iç mekanına kısıtlı miktarda su almış ve kısa sürede tahliye edilmiş araçlar temizlendikten ve onarıldıktan sonra sorunsuzca kullanılabilir.

Suyun içinde kalan araba çalışır mı?

'Sakın marşa basmayın!' Oto tamir ustalarından aldığımız bilgilere göre; su altında kalan araçlar için yapılacak en büyük hata marşa basmak. Zira marşa basıldığı an yağmur suyu olduğu gibi motor bloğuna doluyor ve motor kullanılamaz hale geliyor. Bu durumda araç sel suyundan dolayı perte çıkıyor.

Kısmi su hasarlı ne demek?

Sel hasarlı araçlar kaza sonucu su altında kalmış veya sel felaketinden etkilenerek belirli kısımlarına su alan ve maddi hasar meydana gelen araçlardır. Özellikle yağışın yoğun olduğu bölgelerde zaman zaman karşılaştığımız sel felaketlerinden sonra birçok araç bu olaydan etkilenmektedir.

Araba Motoru su alırsa ne olur?

Pistonların sıkıştırma hareketinde su sıkışamaz ve piston kolu yamulur. Motor çalışmaya devam ederse silindiri berbat eder. Alınan suyun çokluğuna, motorun o anki çalışma devrine göre araç blok dahi patlatabilir. Motor bloğunun patlaması bir aracın başına gelebilecek en kötü sorundur.